Bitcoin

Bitcoin whale verplaatst 49.922 BTC voor slechts 60 cent

Een enkele Bitcoin (BTC) whale heeft vandaag 49.922 BTC’s (ter waarde van $458 miljoen) verplaatst voor slechts 60 cent. Dit laat zien hoe voordelig en goedkoop cryptocurrencies zoals de Bitcoin eigenlijk zijn.


Whale Alert

Uit deze transactie blijkt dat te toonaangevende cryptocurrency momenteel nog steeds goedkoper is dan het reguliere bankieren.

Deze transactie werd bekend via het Twitter-account van Whale Alert. Hieruit werd duidelijk dat in totaal 49.922 BTC (ter waarde van ruim $458 miljoen) van een onbekende wallet naar een andere onbekende wallet is verplaatst.

De vergoeding die hier tegenover stond? Slechts 0.00006280 BTC, ofwel $0.58. Bij retailbanken kan dit oplopen tot enkele duizenden dollars.


Niet ongebruikelijk

Zulke enorme goedkope transfers zijn tevens niet ongebruikelijk op het Bitcoin-netwerk. Regelmatig worden gigantische bedragen verplaatst voor minder dan 1 dollar. Zo werd afgelopen maand voor $450 miljoen aan Bitcoin verplaatst voor slechts $0.25.


Concurrentie van banken

Door deze zeer lage tarieven aan te kunnen bieden, lijkt het erop dat banken simpelweg niet kunnen concurreren op dit gebied, dit kan ook niet vanwege de wijze waarop zij geld verdienen. Deze lage kosten bij cryptocurrencies is dan ook een sterk verkoopargument.

Momenteel is het nog onbekend of de volgende halving op het Bitcoin-netwerk effect gaat hebben op de kosten die komen kijken bij het verplaatsen van deze digitale valuta.


Bitcoin nieuws

Willy Woo: Bitcoin is biljoenen dollars waard
ETF-expert weinig optimistisch over nieuwe Bitcoin ETF’s in Hongkong
Koersdalingen Bitcoin maken optie-handelaren niet bang
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie