Bitcoin whale
Bitcoin

Bitcoin whales zijn actiever dan ooit!

Nieuwe data van het on-chain analyseplatform Santiment onthult dat Bitcoin whales zich momenteel in grote getale roeren op de markt. Zodanig zelfs, dat we momenteel een activiteit meten die we de afgelopen 15 maanden niet zagen van de whales. Volgens Santiment is het aantal wallets met 1.000 tot 10.000 Bitcoin stijgende, terwijl de Bitcoin koers consolideert.

Aantal grote whales neemt toe, kleine whales sterven uit

Terwijl het aantal wallets van grotere whales stijgt, neemt het aantal wallets met 100 tot 1.000 Bitcoin op dit moment af. “De Bitcoin koers drijft tussen de 41.000 en 44.000 dollar, maar de whale wallets maken grote bewegingen door.

Het aantal wallets met 1.000 tot 10.000 Bitcoin lag op 1 februari op 1.958 stuks (het meeste sinds november 2022). Maar het aantal wallets met 100 tot 1.000 Bitcoin ligt op 13.735 stuks, het laagste aantal sinds november 2022″, aldus Santiment.

De Bitcoin koers handelt momenteel op 42.747 dollar, waarmee er een bescheiden stijging van 0,24 procent op de borden staat voor de afgelopen 24 uur. Met die koers komt de market cap van Bitcoin op 838 miljard dollar te liggen.

Daarmee ligt de grootste munt van de markt nog altijd ver voor op Ethereum, dat een market cap van 277 miljard dollar kent.

Twee altcoins springen boven de markt uit

Na deze analyse over de Bitcoin whales, springt Santiment over op altcoins die het momenteel goed doen. Daarvoor neemt het Chainlink (LINK), Immutable X (IMX) en Pyth Network (PYTH) onder de loep.

Die zagen stuk voor stuk stijgingen van tenminste 23 procent de afgelopen week.

Het valt Santiment op dat deze altcoins momenteel een gewild “onderwerp van discussie” zijn binnen de gemeenschap. Wat betekent dat FOMO (fear of missing out) onder deze munten tot volatiliteit kan leiden.

“Chainlink steeg met 34%, ImmutableX steeg met 23% en Pyth met 26% de afgelopen week”, aldus Santiment. Ook vandaag staan deze munten weer op een mooie plus.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging