Hack,

Bitcoin wordt niet langer gebruikt door Criminelen

Een 31 jarige Ierse man genaamd Gary Davis is veroordeeld tot 6,5 jaar gevangenisstraf voor het helpen beheren van de darknet website ‘Silk Road’. De illegale marktplaats voerde tussen januari 2011 en oktober 2013 meer dan 1,5 miljoen transacties uit met een totale waarde van $213 miljoen dollar. Op dit soort illegale online marktplaatsen was Bitcoin een populair betaalmiddel, maar deze populariteit neemt steeds verder af.


Bitcoin is een slechte keuze voor criminelen

Na het nieuws dat Gary Davis is opgepakt, zei de CEO van de Bitcoin Exchange ‘CoinCorner’ dat het Bitcoin gebruik door criminelen verleden tijd is. In een bericht vertelt de CEO dat Bitcoin niet langer wenselijk is onder criminelen omdat het te makkelijk traceerbaar is. Ook onderzoeken van de Britse misdaadeenheid wijzen op een afname van Bitcoin gebruik voor criminele activiteiten.

Niet alleen deze twee bronnen geven aan dat de Bitcoin minder populair is onder criminelen. Ook het blokchain bedrijf Chainalysis gaf eerder dit jaar al aan dat illegale transacties minder dan 1% van de Bitcoin transacties bevatten. Dit terwijl dit in 2012 nog rond de 7% lag.

Bitcoin is niet meer zo anoniem als mensen denken. Alle transacties die gedaan worden met de digitale munt worden namelijk voor altijd vastgelegd op de blockchain. Mede daarom is de Bitcoin een hele slechte keuze voor criminelen.