Bitcoin Nieuws

Bitcoin zakt onder $34K: Dit zijn de belangrijkste niveaus

De prijs van de Bitcoin daalde vandaag tot onder de $34.000, handelaren kijken nu naar de volgende ondersteuningsniveaus.


Prijsdaling

De Bitcoin koers is vandaag opnieuw hard onderuit gegaan. Even leek het erop dat de corrigerende fase over was, maar niks blijkt minder waar. De crash duurt dit weekend voort.

Vandaag werden er ook enorme aantallen Ethereum tokens naar exchanges gestuurd, wat vaak wijst op het feit dat ETH-whales hun tokens wilden dumpen. Dit, in combinatie met enorm veel paniek bij retail investeerders, heeft gezorgd voor een nieuwe crash vandaag.


Wat zijn de belangrijkste niveaus voor Bitcoin?

Op korte termijn blijven de belangrijkste macroniveaus voor Bitcoin en Ethereum de psychologische niveaus van $30.000 en $2.000.

Het zou een goed teken zijn als BTC weer boven de $37.000 zou kunnen komen. Dan lijkt de kans groot dat het ook weer snel het $42.000 niveau zal bereiken. Daar ligt momenteel de grootste weerstand. Een rally tot boven dit niveau zou heel positief zijn.

Als Bitcoin echter onder de $37.000 blijft, lijkt de kans groot dat de munt een tijd lang tussen de $30.000 en $35.000 zal blijven hangen. Een bekende analist schreef het volgende:

“We hadden een mooie daily open dump die leidde tot een terugvordering van de d/o van gisteren. Als we de middenklasse kunnen inhalen, hebben we kans om naar 42k te pushen.”

Andere analisten zijn echter minder positief gestemd. Ze vertellen dat de nieuwe dump van vandaag kan betekenen dat de BTC prijs op korte termijn misschien wel door de $30k ondersteuning zakt. Dan zou wel eens heel pijnlijk kunnen worden voor BTC investeerders.


Onverwachte daling

De markt was zwakker dan veel handelaren hadden verwacht, aangezien technische analisten op consolidatie hadden geanticipeerd. Het is cruciaal voor Bitcoin om het ondersteuningsniveau van $33.000 te behouden. Zo kan op korte termijn een nieuwe test van het ondersteuningsgebied van $30.000 vermeden worden.

Samengevat blijven $33.000 en $35.000 cruciale ondersteuningsniveaus in de nabije toekomst. $39.931 en $42.000 zijn de belangrijkste weerstandsniveaus.

Een lichtpuntje in de markt is dat Bitcoin-miners momenteel niet verkopen, volgens handelaar Lex Moskovoski. Hij schreef het volgende:

“Bitcoin-miners verkopen nu niet. We hadden een kleine piek in de verkoopdruk van 3 dagen geleden, maar het is nu weer terug naar normaal.”

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten