Bitcoin Nieuws

Bitcoin zakt onder de $42K, is dit het begin van de bearmarkt?

De prijs van Bitcoin is gedaald tot het laagste punt in twee maanden. Ligt de bodem op de $42K of kan de prijs nog verder dalen?


Grootste daling sinds mei

Bitcoin is vandaag plotseling hard gedaald en zakte zelfs even tot tot onder $42.000. De koers verloor dus in 1 dag meer dan 20%. Dit maakt het de grootste eendaagse daling sinds 15 mei.

Specifieker gezegd, de BTC koers daalde vandaag met 26,4% ten opzichte van het ondersteuningsniveau van $57.206. De BTC prijs daalde tot $42.268 voordat het terugkeerde tot boven de $45.000. Volgens gegevens van Coinglass heeft de Bitcoin-markt het afgelopen uur in totaal $1,3 miljard aan liquidaties ondergaan, met $735 miljoen geliquideerd in BTC-longs bij deze daling.

Totale liquidaties voor BTC – Bron: Coinglass

$42.000 was de bodem

Naast de enorme liquidaties wordt ook de weerstand van de Amerikaanse regelgevers genoemd als reden. En ook de Omicron variant van het COVID virus helpt zeker niet mee. Toch zijn sommigen van mening dat Bitcoin nu zal stabiliseren en dat $42.000 de bodem is geweest.

Ondanks de crash is nog altijd goed te zien dat de Bitcoin een geweldige troef is voor landen met onstabiele economieën. Zo overweegt Zimbabwe nu om Bitcoin te gaan accepteren. Het land wil in de voetsporen treden van El Salvador.

Ondanks zorgen over volatiliteit en niet-naleving van traditionele financiële praktijken, blijft Bitcoin stijgen als een levensvatbare troef voor rechtsgebieden met onstabiele economieën. Dit is dan ook waarom er steeds meer mensen handelen in crypto. Charles Wekwete, de permanente secretaris en het hoofd van het kantoor van de e-government technologie-eenheid van de president en het kabinet, bevestigde dat er al besprekingen met bedrijven gaande zijn.

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten