Bitcoin

Bitcoin zakt onder de $46K maar in Turkije bereikt BTC een hoogtepunt

De Bitcoin prijs is vandaag met meer dan 4% gedaald vanwege de onzekerheid van de omicron variant. Ondanks de koersdaling bereikt BTC in Turkije vandaag zijn hoogste punt ooit van $800K Lira. Dit omdat de Turkse valuta kampt met een enorme inflatiedruk.


Bitcoin en aandelenmarkten gaan onderuit

De Bitcoin prijs is vandaag dus opnieuw met 4% gedaald, tot een dieptepunt van $45.580. Deze terugval vond plaats toen het duidelijk werd dat ook de traditionele aandelenmarkten in het rood opende.

BTC 1 uurs grafiek – Bron: Tradingview

Zowel de Europese als de Amerikaanse aandelenmarkt openen vandaag donkerrood. Zo is de Dow Jones 1,6% lager geopend en ook de AEX is met 1,14% gedaald.

De Dollar Index (DXY) vertoonde in de vroege ochtend juist kracht. Deze omgekeerde correlatie zien we eigenlijk altijd terugkomen. Dit komt omdat veel investeerders, tijdens een periode van paniek, hun risicovolle activa verkopen en dollars vasthouden.


Turkse Lira blijft maar dalen

Eigenlijk alleen Turkije lijkt de Bitcoin een opleving te kennen, maar dat komt vooral door de enorme zwakte van de Turkse Lira.

Na een nieuwe toezegging van president Erdoğan om de rente te verlagen, daalde de Turkse nationale valuta naar een nieuw dieptepunt ten opzichte van de dollar.

Lira/Dollar dag grafiek – Bron: Tradingview

De nieuwe aankondiging van de president heeft ervoor gezorgd dat de Lira dit jaar al 60% van zijn waarde heeft verloren. Door deze enorme crash stappen steeds meer inwoners over naar Bitcoin en andere cryptocurrencies. Dit als afdekking tegen extreem economisch beleid.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins