Bitcoin prijs crasht
Bitcoin

Bitcoin koers zakt onder de $54.000 – $665 miljoen aan liquidaties

Over de afgelopen 24 uur zijn er rond de 222 miljoen dollar aan long-posities geliquideerd op Bitcoin. De koers is inmiddels gedaald naar het laagste niveau sinds februari en het gaat niet goed met de digitale munt. Vannacht werd de koers van 53.499 aangetikt op Coinbase.

222 miljoen aan Bitcoin-liquidaties. Bron: CoinGlass

Angst in de markt

Dat de markt angstig is blijkt wel uit de Fear & Greed Index, die momenteel een score van 29/100 afgeeft. Daarmee zit de markt in een fase van “angst” op dit moment.

Het lijkt erop dat de markt vooral bang is voor de 8,5 miljard dollar aan Bitcoin die van Mt. Gox op de markt komt. Op 5 juli stuurde het gevallen beursplatform 47.229 Bitcoin ter waarde van 2,6 miljard dollar naar een nieuw adres.

Dat markeerde de eerste grote beweging sinds mei. Ook de Duitse overheid is aan het verkopen geslagen. Zij verkochten 7.583 Bitcoin ter waarde van 419 miljoen dollar sinds 19 juni en hebben nog steeds 42.274 Bitcoin, ter waarde van 2,3 miljard dollar.

10x Research analist Markus Thielen zei gisteren nog dat hij Bitcoin nog ziet dalen tot 50.000 dollar.

Bitcoin nog verder onderuit?

Je zou verwachten dat de ellende hier een keer voorbij moet zijn voor Bitcoin. De digitale munt blijft maar dalen en er lijkt geen einde te komen aan de glijpartij die we maken.

Het is de grote vraag of we straks ook de 50.000 dollar gaan testen met Bitcoin. Dat had toch niemand meer verwacht, nadat we deze cyclus al een nieuwe all-time high maakten en de 73.800 dollar bereikten.

Vanaf de all-time high zijn we nu ongeveer 27% gedaald. Dat lijkt al een stuk meer op de correcties die we tijdens eerdere bullmarkten ook zagen voor Bitcoin. Het is vrij “normaal” voor Bitcoin om tijdens een bullmarkt dit soort correcties te ondergaan.

Het grote verschil is wel dat de consolidatie of neerwaartse koersactie nu al maanden duurt voor de digitale munt. Dat is iets wat we niet zo gewend zijn van bullmarkten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers