Bitcoin koers crash
Bitcoin, Shiba inu, Solana

Bitcoin zakte vannacht tot maandelijks dieptepunt van $55.6k

De Bitcoin prijs is in de afgelopen 24 uur opnieuw met 4 procent gedaald, naar een dieptepunt van $55,6K. De koersval van de grootste cryptomunt heeft ertoe bijgedragen dat de hele markt rood kleurde. De totale waarde van de cryptomarkt zakte namelijk met $200 miljoen.


Bitcoin prijs daalt tot laagste punt in een maand tijd

Bitcoin bereikte slechts acht dagen geleden, op 10 november, een All Time High van $69.044. Sindsdien is er een correctie gaande waardoor de BTC prijs rond 4 uur ‘s nachts een prijs van $55,6K bereikte. Dat is het laagste punt in meer dan een maand tijd.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Een slechte week voor altcoins, behalve voor metaverse tokens

Niet alleen voor de Bitcoin was het een slechte week. Het was ook een behoorlijk slechte dag en een zware week voor de meeste tokens die niet geassocieerd zijn met een metaverse. Decentraland (MANA) en The Sandbox (SAND) blijven geweldig presteren, maar de rest van de markt ging flink onderuit.

The Sandbox blijft goed presteren (4-uurs grafiek) – Bron: Tradingview

Zo verloor Shiba Inu zelfs meer dan 10% van zijn waarde en ook de Solana prijs daalde met meer dan 7%. Al met al ligt de totale waarde van de cryptomarkt bijna 13% lager dan afgelopen zondag.


Wat heeft de correctie veroorzaakt?

Wat heeft de cryptomarkt nou laten dalen vraag je je waarschijnlijk af. Daar zijn een aantal redenen voor. Zo was maandag de dag waarop de Amerikaanse president Joe Biden zijn handtekening zette onder de nieuwe infrastructuurwet van $1,2 biljoen, die nieuwe belasting-rapportage-vereisten bevat voor crypto-custodians en misschien zelfs voor crypto miners, stakers en softwareontwikkelaars.

Crypto-lobbyisten vertelden dat de taal van het wetsvoorstel rampzalig is omdat het non-custodians verplicht om klantinformatie aan de IRS te verstrekken – informatie die ze waarschijnlijk niet kunnen krijgen. Ondanks dat de nieuwe wet pas in 2024 van start zou gaan krijgen investeerders hierdoor het gevoel dat weinig goeds in het verschiet ligt qua regelgeving in Amerika.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC