Bitcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws, Solana Nieuws

Bitcoin zakte vannacht tot maandelijks dieptepunt van $55.6k

De Bitcoin prijs is in de afgelopen 24 uur opnieuw met 4 procent gedaald, naar een dieptepunt van $55,6K. De koersval van de grootste cryptomunt heeft ertoe bijgedragen dat de hele markt rood kleurde. De totale waarde van de cryptomarkt zakte namelijk met $200 miljoen.


Bitcoin prijs daalt tot laagste punt in een maand tijd

Bitcoin bereikte slechts acht dagen geleden, op 10 november, een All Time High van $69.044. Sindsdien is er een correctie gaande waardoor de BTC prijs rond 4 uur ’s nachts een prijs van $55,6K bereikte. Dat is het laagste punt in meer dan een maand tijd.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Een slechte week voor altcoins, behalve voor metaverse tokens

Niet alleen voor de Bitcoin was het een slechte week. Het was ook een behoorlijk slechte dag en een zware week voor de meeste tokens die niet geassocieerd zijn met een metaverse. Decentraland (MANA) en The Sandbox (SAND) blijven geweldig presteren, maar de rest van de markt ging flink onderuit.

The Sandbox blijft goed presteren (4-uurs grafiek) – Bron: Tradingview

Zo verloor Shiba Inu zelfs meer dan 10% van zijn waarde en ook de Solana prijs daalde met meer dan 7%. Al met al ligt de totale waarde van de cryptomarkt bijna 13% lager dan afgelopen zondag.


Wat heeft de correctie veroorzaakt?

Wat heeft de cryptomarkt nou laten dalen vraag je je waarschijnlijk af. Daar zijn een aantal redenen voor. Zo was maandag de dag waarop de Amerikaanse president Joe Biden zijn handtekening zette onder de nieuwe infrastructuurwet van $1,2 biljoen, die nieuwe belasting-rapportage-vereisten bevat voor crypto-custodians en misschien zelfs voor crypto miners, stakers en softwareontwikkelaars.

Crypto-lobbyisten vertelden dat de taal van het wetsvoorstel rampzalig is omdat het non-custodians verplicht om klantinformatie aan de IRS te verstrekken – informatie die ze waarschijnlijk niet kunnen krijgen. Ondanks dat de nieuwe wet pas in 2024 van start zou gaan krijgen investeerders hierdoor het gevoel dat weinig goeds in het verschiet ligt qua regelgeving in Amerika.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten