Bitcoin

Bitcoin zal sterker worden na een crisis

Een congreslid van de Verenigde Staten, Tom Emmer, heeft vertrouwen in een mooie toekomst voor Bitcoin en de blockchain-technologie.


Bitcoin zal blijven

De grootste cryptocurrency, Bitcoin (BTC), zal niet verwijnen zodra de aanhoudende financiële crisis afneemt. Dit meent de Amerikaanse vertegenwoordiger Tom Emmer.

Emmer, een bekende voorstander van de industrie, zegt dat Bitcoin alleen maar sterker zal worden nadat de wereld uiteindelijk uit de economische chaos komt die nu door het coronavirus wordt veroorzaakt.


Bitcoin en blockchain worden steeds belangrijker

“Als we uit de crisis komen, gaat Bitcoin niet weg, het wordt sterker”, zei het congreslid tijdens een interview op 3 augustus met mede-oprichter van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano.

Volgens Emmer zullen zowel Bitcoin als de onderliggende technologie van blockchain steeds belangrijker worden en verdere verbeteringen zien vanwege de ongekende waarde. “Kijk maar, het heeft waarde, als iets waarde heeft, gaan mensen risico’s nemen en gaat het vooruit”, zei de politicus.


Amerikaanse banken zijn nu officieel geautoriseerd om Bitcoins te bewaren

Volgens Emmer is de toekomst van Bitcoin nu nog veelbelovender nadat Amerikaanse toezichthouders vorige week banken toestemming hebben gegeven om cryptocurrencies in bewaring te nemen.

Het Bureau van de ‘Comptroller of the Currency’ heeft officieel op 22 juli banken goedgekeurd om crypto’s zoals Bitcoin te bewaren. Volgens Emmer heeft Brian Brooks, waarnemend Comptroller of the Currency bij de OCC, een belangrijke bijdrage geleverd aan de toekomst van Bitcoin.

Emmer staat bekend om het pleiten voor innovatie op basis van cryptocurrency. Eerder dit jaar sprak hij zijn bezorgdheid uit over regelgeving die innovatie verstikt. Eerder heeft het congreslid de regering opgeroepen om meer duidelijkheid te verschaffen over de regelgeving voor de crypto-industrie.

Emmer is niet de enige die denkt dat Bitcoin nog sterker zal worden zodra de markten beginnen te herstellen. In maart 2020 voorspelde miljardairinvesteerder en blockchain-tech-supporter, Tim Draper, dat Bitcoin een van de meest cruciale instrumenten zal zijn om te herstellen van de wereldwijde financiële crisis.

“Wanneer de wereldeconomie terugkomt, zal Bitcoin, niet banken en regeringen de dag redden.”

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin-halving: Minder impact dan verwacht?
Willy Woo: Bitcoin is biljoenen dollars waard
ETF-expert weinig optimistisch over nieuwe Bitcoin ETF’s in Hongkong
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?