Nieuws, Trending

Bitcoin ziet vandaag 22 juni weer grote verliezen, maar waarom?

Vandaag, 22 juni 2018 lijden Bitcoin en bijna alle altcoins weer grote verliezen. De Bitcoin koers is vandaag gezakt naar zo’n 6.340 dollar. Ook de Ethereum koers is flink gedaald naar een koers van 487 dollar. Wat is er aan de hand?

Bitcoin koers vindt niet genoeg steun van kopers

Vandaag is de Bitcoin prijs met bijna 6 procent gedaald naar een koers van 6.340 dollar. Alleen op 14 juni lag de koers lager, namelijk op 6.310 dollar. De reden dat de Bitcoin koers vandaag weer flink daalt, is dat de Bitcoin koers niet genoeg steun krijgt. Er waren te weinig mensen die Bitcoins wilden kopen toen de waarde rond de 6.800 dollar lag. Doordat de Bitcoin koers haar waarde weer niet vast heeft kunnen houden deze week, voorspellen veel experts een nieuwe prijsdaling. Door deze daling is het mogelijk dat dit weekend de Bitcoin prijs daalt tot 6.000 dollar. Bitcoin prijs daalt

De negatieve spiraal lijkt aan te houden

Doordat de Bitcoin koers geen steun heeft gevonden rond de 6.800 dollar lijkt de negatieve spiraal, die deze maand ingezet is, langer aan te houden. Verschillende analyses geven aan dat de dalende trend door gaat zetten. Volgens de analyses is er dus een grote kans dat de Bitcoin koers de komende weken verder gaat dalen, maar naar welke prijs? Naar alle waarschijnlijkheid zou dit weekend de Bitcoin prijs niet verder dalen dan 6.000 dollar. Echter is de kans groot dat de komende weken de Bitcoin koers verder daalt tot ongeveer 5.000 dollar. Pas als de Bitcoin koers boven de 6.800 dollar uitkomt eindigt de negatieve spiraal.

Wat heeft de prijsdaling van vandaag in gang gezet?

Zoals je misschien al hebt gelezen zijn er een aantal problemen omtrent de veiligheid van cryptocurrencies. Zo is de cryptomunt Verge al een aantal keren gehackt en hiernaast is deze week de grote Koreaanse crypto exchange Bithumb gehackt. Bij deze hack is er voor ongeveer 30 miljoen dollar aan cryptomunten gestolen. Deze problemen helpen zeker niet mee met een positief koersverloop van de Bitcoin en andere cryptocurrencies. Wil je lezen over de hack bij Bithump? lees dan het onderstaande artikel:
Crypto Exchange Bithump wordt voor 30 miljoen dollar gehackt