bitcoin koers
Bitcoin

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?

Bitcoin zit nu al 42 dagen in de “vervelingszone” en analisten zijn verdeeld over de volgende stap van de digitale munt. Is Bitcoin bezig aan een periode van consolidatie in aanloop naar de volgende beweging omhoog of staat ons een nieuwe correctie van 20% te wachten?

42 dagen in de vervelingszone

“We zitten nu 42 dagen in de lage volatiliteit en vervelingszone”, aldus CryptoCon op 30 mei in een publicatie op Twitter.

Het gebrek aan volatiliteit is volgens CryptoCon het voornaamste signaal van verveling in de markt. Bitcoin handelt momenteel op $68.000 en daarmee ongeveer 6,8% hoger dan zijn prijs van 42 dagen geleden.

Los van de twee uitbraken buiten de steun- en weerstandsniveaus op $58.253 en $71.443 is Bitcoin binnen een nauwe range gebleven gedurende deze periode.

Volgens de pseudonieme analist Willy Woo is dit allemaal een positief signaal en betekent het vooral dat de Bitcoin koers zijn piek nog niet bereikte. Hij denkt dus ook dat we nog gaan stijgen.

Fase van prijsontdekking

Daan Crypto Trades gelooft dat Bitcoin momenteel in een fase van prijsontdekking zit, waarin werkelijk alles zou kunnen gebeuren.

“In prijsontdekking kan het lastig zijn om targets te maken, omdat er geen levels zijn om in de gaten te houden”, zo vertelt hij in een publicatie op Twitter.

Zodra Bitcoin zijn all-time high van $73.679 doorbreekt zou de digitale munt volgens Daan Crypto Trades voor het einde van het jaar een koers van $102.073 kunnen bereiken.

De bovenstaande grafiek geeft de targets van Daan Crypto Trades weer. Daarvoor moeten we echter eerst voorbij die stevige weerstand rond de all-time high van $73.800.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken