Bitcoin koers crash
Bitcoin

Crypto analist waarschuwt: Bitcoin koers kan nog veel verder dalen

Als we de populaire macro-analist Benjamin Cowen mogen geloven, dan wijst één indicator er momenteel op dat Bitcoin in een neerwaartse trend zit. In een nieuwe strategie-sessie op YouTube legt Cowen uit dat de extensie van het 20-weekse bewegende gemiddelde van Bitcoin een bearish signaal is voor de digitale munt.

Om die reden kan Bitcoin weleens de top van het midden van deze cyclus bereikt hebben.

Bitcoin koers op een lokale top?

Om de lokale top van de Bitcoin koers te onderbouwen wijst Benjamin Cowen op het eerder aangehaalde 20-weekse gemiddelde van de koers.

“De laatste drie hoogtepunten van de Bitcoin koers werden neergezet op het moment dat de extensie van het 20-weekse gemiddelde van de koers dit niveau bereikte (ongeveer 40%, zie onderkant grafiek). Om die reden is dit een belangrijk niveau om in de gaten te houden”, aldus Benjamin Cowen.

Wat de koers betreft is het in ieder geval duidelijk dat Bitcoin even in de problemen zit. Waarom? Omdat we sinds het lanceren van de Spot Bitcoin ETFs een gigantische koersdaling zagen van de digitale munt.

Vanaf de top van de ETF-hype van 49.000 dollar is Bitcoin inmiddels afgedaald naar het niveau van 39.937 dollar. De bulls doen er momenteel alles aan om de Bitcoin koers weer boven de 40.000 dollar te krijgen, maar dat blijkt tot dusver een lastige opgave.

Zit Bitcoin in een dalende trend?

Als we uitzoomen zegt de analist dat Bitcoin over het algemeen lokale toppen print als de extensie van het 20-weekse gemiddelde van de koers zijn diagonale weerstand bereikt.

Om dat te onderbouwen deelt hij de bovenstaande grafiek, waarin we kunnen zien dat Bitcoin in 2019 een vergelijkbare ontwikkeling doormaakte.

In juni 2019 werd de gele lijn weerstandslijn voor dit bewegende gemiddelde niet eens aangetikt en bereikte de Bitcoin koers al een lokale top. Zou dat ditmaal weer het geval zijn?

Dat moet de komende weken blijken. Vooralsnog lijkt de markt wat meer bearish te worden op de korte termijn, maar dat kan ook zomaar omslaan. Iedereen weet nu wel dat de Spot Bitcoin ETF van Grayscale verkoopt en mogelijk heeft de markt die “informatie” al in de koers verwerkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten