Bitcoin prijs stijgt, groen
Bitcoin

Bitcoin prijs boven $20K creëert FOMO met 620K nieuwe BTC-wallets

In 2022 bleek de groei van kleine BTC-adressen beperkt te zijn, maar gezien de opwaartse trend lijkt optimisme onder de handelaren wel te groeien.

FOMO voor kleine BTC-houders

In de 2e week van januari steeg de prijs van Bitcoin tot boven de $20.000. Dit veroorzaakte FOMO (Fear Of Missing Out), vooral onder kleine BTC-houders.

Sinds de BTC-prijsstijging sinds begin van dit jaar, is het aantal BTC-adressen met maximaal 0,1 BTC aanzienlijk toegenomen. Volgens gegevens van crypto-analysebedrijf Santiment zijn er sinds die datum 620.000 nieuwe BTC-adressen bijgekomen, wat het totale aantal op 39,8 miljoen brengt.

In 2023 lijkt er een stijgend optimisme te zijn onder beleggers in Bitcoin, wat blijkt uit de toename van Bitcoin-adressen met kleine bedragen. Hoewel de groei van dit soort adressen in het verleden beperkt was, is er een opmerkelijke verandering in 2023 waargenomen. Na de ineenstorting van de FTX in november 2022, is het aantal nieuwe kleine adressen toegenomen, wat wijst op een stijgend optimisme bij beleggers.

De recente piek in het aantal kleine Bitcoin-adressen is de hoogste sinds november 2022, toen BTC naar een cyclisch dieptepunt van ongeveer 16.000 dollar daalde. Deze prijsdaling zette kleine beleggers aan om tegen een lagere prijs in Bitcoin te investeren. De huidige stijging wordt gezien als het gevolg van een toenemend bullish sentiment in de markt, waar naast Bitcoin ook verschillende altcoins multimonth highs bereikten, terwijl de totale cryptomarkt met meer dan 30% steeg.

Deze positieve trend werd in de eerste week van februari al voortgezet, waarna BTC eventjes zelfs boven de $24.000 uit kwam. Toch zou het kunnen dat februari minder bullish uitpakt dan januari. Zo wordt er een opkomende neerwaartse trend in de financiële wereld verwacht vanwege onder andere de omvang van de renteverhogingen door de Amerikaanse Federal Reserve (FED). Hoe dit echter precies gaat uitpakken is niet bekend en is hiermee ook direct geen handelsadvies.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken