Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin’s correlatie met S&P 500 bereikt hoogste niveau sinds juli 2020

De correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse aandelenmarkten, de S&P500 en de Nasdaq, steeg volgens een onderzoek naar het hoogste punt in 18 maanden.


Correlatie bereikt hoogtepunt

Historisch gezien heeft Bitcoin een relatief lage correlatie met de traditionele aandelenmarkt behouden. Maar, in de afgelopen weken is de correlatie van de cryptomarkt met twee belangrijke aandelenmarkten, de S&P 500 en Nasdaq, echter flink gestegen.

Gisteren bereikte het zijn hoogste correlatie sinds juli 2020. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Kaiko.

De correlatiecoëfficiënt wordt meestal gegeven als een getal tussen -1 en 1. Hoe dichter het bij 1 is, hoe sterker de correlatie. De twee variabelen hebben dan de neiging om in dezelfde richting te bewegen, wat betekent dat Bitcoin de aandelen op de voet volgt.

Bitcoin correlatie met aandelen – Bron: Kaiko.

Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De redenen voor de hoge correlatie

Er kunnen verschillende redenen zijn voor de hoge correlatie. Kaiko wijst expliciet op de gebeurtenissen van vorige week nadat de notulen van de vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve in december werden vrijgegeven. Uit de notulen bleek dat de centrale bank overweegt de rentetarieven vanaf half maart te verhogen. Het Kaiko-rapport luidde:

“De vergadering van de Federal Reserve in december had een sterke impact op de wereldwijde financiële markten. Hierbij reageerden handelaren snel op het vooruitzicht van monetaire verkrapping.”

De S&P 500 is sinds het begin van het jaar met 2,63% gedaald. Ondertussen verloor de op technologie gerichte Nasdaq in de loop van de tijd 5,62% van zijn waarde. Tegelijkertijd is Bitcoin, die maandag kort onder $40.000 dook, sinds het begin van het jaar met 8,7% gedaald.

Volgens het rapport gedroeg Bitcoin zich tijdens de recente volatiliteit als een risicoactiva, hoewel de correlatie met goud, door Kaiko beschreven als een veilige haven voor investeerders, sinds september vorig jaar negatief bleef. Het is echter de vraag of deze trend stand zal houden.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten