Newsbit

aandelen

Bitcoin’s correlatie met S&P 500 bereikt hoogste niveau sinds juli 2020

aandelen

De correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse aandelenmarkten, de S&P500 en de Nasdaq, steeg volgens een onderzoek naar het hoogste punt in 18 maanden.


Correlatie bereikt hoogtepunt

Historisch gezien heeft Bitcoin een relatief lage correlatie met de traditionele aandelenmarkt behouden. Maar, in de afgelopen weken is de correlatie van de cryptomarkt met twee belangrijke aandelenmarkten, de S&P 500 en Nasdaq, echter flink gestegen.

Gisteren bereikte het zijn hoogste correlatie sinds juli 2020. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Kaiko.

De correlatiecoëfficiënt wordt meestal gegeven als een getal tussen -1 en 1. Hoe dichter het bij 1 is, hoe sterker de correlatie. De twee variabelen hebben dan de neiging om in dezelfde richting te bewegen, wat betekent dat Bitcoin de aandelen op de voet volgt.

Bitcoin correlatie met aandelen – Bron: Kaiko.

Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De redenen voor de hoge correlatie

Er kunnen verschillende redenen zijn voor de hoge correlatie. Kaiko wijst expliciet op de gebeurtenissen van vorige week nadat de notulen van de vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve in december werden vrijgegeven. Uit de notulen bleek dat de centrale bank overweegt de rentetarieven vanaf half maart te verhogen. Het Kaiko-rapport luidde:

“De vergadering van de Federal Reserve in december had een sterke impact op de wereldwijde financiële markten. Hierbij reageerden handelaren snel op het vooruitzicht van monetaire verkrapping.”

De S&P 500 is sinds het begin van het jaar met 2,63% gedaald. Ondertussen verloor de op technologie gerichte Nasdaq in de loop van de tijd 5,62% van zijn waarde. Tegelijkertijd is Bitcoin, die maandag kort onder $40.000 dook, sinds het begin van het jaar met 8,7% gedaald.

Volgens het rapport gedroeg Bitcoin zich tijdens de recente volatiliteit als een risicoactiva, hoewel de correlatie met goud, door Kaiko beschreven als een veilige haven voor investeerders, sinds september vorig jaar negatief bleef. Het is echter de vraag of deze trend stand zal houden.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top