Bitcoin

Bitfarms begint het nieuwe jaar met een aankoop van $43 miljoen BTC

Het Canadese crypto-miningbedrijf Bitfarms heeft dit jaar al 1.000 Bitcoin gekocht. Hierdoor bezit het bedrijf al voor meer dan $177 miljoen aan BTC tokens.


Het miningbedrijf bezit nu 4.300 BTC

“Onze leidende bedrijfsstrategie bij Bitfarms is om veel Bitcoin te kopen voor de laagste prijs, ten behoeve van onze aandeelhouders“, aldus oprichter en CEO Emiliano Grodzki.

In een aankondiging op maandag zei Bitfarms dat het in de eerste week van januari 1.000 Bitcoin (BTC) heeft gekocht voor $43,2 miljoen. Dit is ongeveer hetzelfde bedrag dat het bedrijf kocht in zowel het derde als het vierde kwartaal van 2021. Volgens het miningbedrijf bezit het momenteel meer dan 4.300 BTC. Dit is ongeveer $177 miljoen tegen een prijs van $41.183.

“Nu BTC in een dip zit terwijl de prijzen van mininghardware hoog blijven, hebben we de kans gegrepen om veel BTC te kopen.” Aldus Grodzki.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


10 miningbedrijven in ontwikkeling

In november kondigde het miningbedrijf het voornemen aan om zijn eerste datacenter in de Verenigde Staten te bouwen. Op de website van het bedrijf staat dat Bitfarms momenteel een totale miningcapaciteit van 106 MW heeft. Het produceert 2,2 exahashs per seconde (EH/s). Volgens Grodzki streeft het ernaar dit percentage tegen het einde van het jaar met meer dan 260% te verhogen tot 8 EH/s.

Velen in de media halen nog steeds de mogelijke milieu-impact van cryptomining aan. Ondertussen beweert Bitfarms dat zijn faciliteiten in Canada bijna volledig worden aangedreven door hydro-elektrische energie. Het bedrijf heeft momenteel 10 miningbedrijven in bedrijf of in ontwikkeling in onder meer de Verenigde Staten, Argentinië en Canada.

Volgens gegevens van Cointelegraph Markets Pro daalde de prijs van BTC eerder vandaag voor het eerst sinds september onder de $40.000. Hierna keerde hij terug naar meer dan $41.000.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving