Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Bitfinex breidt servercapaciteit flink uit

De populaire cryptocurrency en -futures exchange Bitfinex heeft zijn servercapaciteit aanzienlijk uitgebreid. Naar verluidt is deze capaciteit zelfs verdubbeld.


Serviceniveau is vergelijkbaar met grote aandelenbeurzen

Dit doet de exchange om de stijgende vraag naar digitale tokens ook in de nabije toekomst aan te kunnen. Zo komen er onder andere steeds meer hedgefondsen en institutionele beleggers de crypto-markten op. Door de uitgebreide servercapaciteit, krijgen gebruikers uit gevestigde markten nu een serviceniveau dat vergelijkbaar is met dat van grote aandelenbeurzen.

Door de extra servers, wordt de rekenkracht die op het platform van Bitfinex beschikbaar is aanzienlijk uitgebreid. Hierdoor kunnen fondsen diverse handelsstrategieën van conventionele markten gaan vertalen naar de digitale tokenruimte. Wereldwijd passen fondsen diverse en vaak geavanceerde strategieën toe, waaronder High-Frequency Trading (HFT)-spellen als statistische arbitrage en volatiliteitsarbitrage. De CTO bij Bitfinex, Paolo Ardoino, zegt het volgende over de verdubbeling van de servercapaciteit:

“De verdubbeling van onze servercapaciteit, in combinatie met de verbetering van het interne netwerk, is waarschijnlijk de grootste upgrade die wij hebben gehad sinds de verhuizing naar ons datacenter in 2018. Wij hebben een obsessieve interesse in technische verbetering. Dit is de reden waarom hedgefondsen, institutionele beleggers en professionele handelaren met ons handelen.”


Bitfinex blijft uitbreiden op institutioneel niveau

Eerder heeft de crypto-exchange samengewerkt met Market Synergy. Dit is een leverancier van op maat gemaakte netwerkoplossingen, bedoeld voor instituten. De CEO van Market Synergy zegt het volgende over de samenwerking:

“Wij zullen Bitfinex blijven voorzien van digitale asset-connectiviteit van institutioneel kaliber. Bitfinex is een erkende marktleider en deze aanzienlijke investering in infrastructuur versterkt hun betrokkenheid bij de institutionele markt. Ze bevinden zich in een ideale positie om hun leidende marktpositie te behouden nu de institutionele vraag aan kracht blijft winnen.”

Door de samenwerking kunnen HFT-bedrijven een veilige connectiviteit krijgen met Bitfinex, via een FIX-feed of ISP-link. Momenteel zijn er naar verluidt ongeveer 100 HFT-bedrijven actief op het Bitfinex-platform.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten