ftx crypto
Exchange

Bitfinex CTO Paolo Ardoino deelt Proof-of-Reserves na catastrofe bij FTX

Het jaar 2022 is er eentje om snel te vergeten voor de crypto-industrie. De ellende begon allemaal met de ineenstorting van het Terra-ecosysteem in mei en kreeg deze week een vervolg met het omvallen van FTX. Waar de meesten de problemen bij Terra zagen aankomen, zagen velen FTX als een veilige plaats voor hun crypto.

Proof-of-Reserves revolutie

Als gevolg van het omvallen van FTX, omdat ze de tegoeden van klanten niet volledig meer konden dekken, zijn veel beurzen begonnen met Proof-of-Reserves. De technologie maakt het mogelijk om exact aan ieder individu te bewijzen dat zijn of haar crypto daadwerkelijk bij de beurs aanwezig is. Bitfinex is de volgende in het rijtje die hiermee gaat beginnen.

Daarmee voegt het zich bij Binance, OKX, KuCoin en Crypto.com, die daar allemaal mee willen beginnen om het vertrouwen van investeerders terug te winnen. Als eerste stap in de goede richting heeft Bitfinex nu een lijst van alle wallets gedeeld.

Hierin staan in totaal 135 cold- en hot-wallets van het bedrijf. Om iedereen de moeite te besparen, somt Paolo Ardoino, de CTO van Bitfinex (en Tether), op wat er precies in de wallets zit. Het gaat om ruim 200.000 Bitcoin en tenminste 1,225 miljoen Ethers.

Niet iedereen is tevreden

Op zich is deze ontwikkeling een goede zaak voor de industrie, maar wat we hiermee niet te zien krijgen zijn de schulden van de beurzen. Ze kunnen ons doodleuk vertellen wat er qua crypto in de wallets zit, maar als we niet weten wat daar voor schulden tegenover staan, dan heb je daar in feite nog steeds niet zoveel aan. Dat zou alsnog de situatie kunnen opleveren dat jouw assets verdwijnen bij een eventueel faillissement.

Om die reden zien we nu ineens heel veel mensen die hun crypto naar eigen wallets overmaken. “Na de aardbeving die FTX heet, is er een gigantische uitstroom bij gecentraliseerde beruzen begonnen naar Ledger en andere oplossingen”, aldus Ledger CTO Charles Guillemet. Ledger is overigens een hardware wallet, een apparaat waarmee jij volledig in controle bent over je eigen bitcoin.

Exchange nieuws

Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?