El Salvador Bitcoin
Exchange

Bitfinex gaat investeerders terugbetalen vanwege onvoldoende financiering Hilton Hotel-project in El Salvador

Bitfinex Securities, een digitaal activaplatform, heeft aangekondigd dat het investeerders van zijn Hilton-hotelproject op de internationale luchthaven van El Salvador zal terugbetalen. Het project slaagde er niet in de minimale benodigde financiering van $500.000 op te halen.

Veel te weinig geld opgehaald

Dit hotel-project, dat in El Salvador de eerste openbare aanbieding van digitale schuldbewijzen vertegenwoordigde, heeft naar verluidt slechts $342.000 verzameld tegen de eerste deadline. Dit is verreweg van het oorspronkelijk beoogde bedrag. Het vertegenwoordigt namelijk slechts 5% van het beoogde bedrag van $6,25 miljoen.

“Bitfinex zal alle investeerders terugbetalen conform het Relevante Informatiedocument”, bevestigde een woordvoerder. Het platform zal echter niet direct tot actie overgaan. “Wij verwachten dat de emittent het bod zal herstructureren”, aldus de woordvoerder.

Potentiële verdere stappen zijn nog niet aangekondigd

Inversiones Laguardia S.A. de C.V. is de uitgevende instellingen. Deze instelling heeft momenteel nog geen (potentiële) verdere stappen aangekondigd. Voorlopig heeft Bitfinex dan ook het openbare aanbod van zijn website verwijderd.

De ingezamelde fondsen waren oorspronkelijk bedoeld voor de bouw van een Hampton by Hilton-hotel, met een oppervlakte van circa 4.500 vierkante meter verdeeld over 5 verdiepingen. Het hotel zou in totaal 80 kamers bevatten, samen met een restaurant, werkruimtes, een zwembad, een fitnessruimte en een tuin.

Investeerders moesten minimaal $1.000 investeren om een deel van het Hilton-hotel te bezitten door het “HILSV”-token op het Bitcoin Layer 2 Liquid Network te kopen. In ruil daarvoor zouden crowdfunders een coupon van 10% over een periode van vijf jaar ontvangen.

Crypto in El Salvador

El Salvador, dat bekend staat om zijn Bitcoin-investerings- en adoptiestrategie, breidde in april van vorig jaar uit naar de tokenisatieruimte voor reële activa door Bitfinex een licentie voor digitale activadiensten te verlenen. Toen het Hilton-hotelproject werd aangekondigd, beschreef Bitcoin-commentator Stacy Herbert de uitbreiding van Bitfinex als een “nieuw tijdperk van kapitaalmarkten” voor Bitcoin in El Salvador, omdat het de lokale bevolking nieuwe toegang tot de financiële markten zou bieden.

Ondertussen wil El Salvador investeringsbanken oprichten die Bitcoiners toegang bieden tot financiële diensten met minder beperkingen dan traditionele banken.

Exchange nieuws

Binance in vergevorderde onderhandelingen om meerderheid in Zuid-Koreaanse beurs Gopax te verkopen
Bitget rapporteert kapitaalinstroom van $700 miljoen en groeiend websiteverkeer in Q2 2024
Goed crypto nieuws? FTX terugbetalingen van $16 miljard starten waarschijnlijk in december
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen