Exchange,

Bitfinex heeft Tether $100 miljoen terugbetaald voor einddatum contract

Cryptocurrency exchange Bitfinex heeft naar verluidt $100 miljoen van de in totaal 900 miljoen dollar terugbetaald aan Tether.


Solvabel bedrijf

In totaal moet Bitfinex een bedrag van maar liefst $900 miljoen terugbetalen aan Tether Inc. Dit doen zij logischerwijs niet in één keer, maar in delen.

Officieel stond de betaling gepland voor een later moment, maar heeft nu toch eerder betaald. Dit laat zien dat het bedrijf solvabel genoeg is om de lening terug te betalen.


Lening

Bitfinex had $900 miljoen geleend van Tether vanwege het feit dat hun betalingsprovider zijn bankrekeningen en activa in beslag had genomen voor een onderzoek. Dit onderzoek is nog steeds niet volledig afgerond. Om toch door te kunnen gaan als bedrijf moest het bedrijf geld lenen.


Meer ondersteuning Tether

De terugbetaling is ook direct goed nieuws voor Tether. Dit komt omdat de USDT nu iets meer fiat-ondersteuning heeft gekregen. Door de lening kwam dit percentage op ‘slechts’ 74% te staan, terwijl eerder altijd werd beweerd dat deze voor 100% werd gedekt. De overige 26% werd niet gedekt vanwege de lening. Deze wordt nu langzaam afbetaald.