Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Bitget crypto-exchange verliest licentie in Singapore

De cryptocurrency exchange uit Singapore genaamd Bitget heeft naar verluidt een geschil met de autoriteiten van Singapore. Dit nadat de exchange een coin gepromoot had van de populaire K-Pop-boyband ‘BTS’.


Promotie van ARMY-coin

Naar verluidt heeft Bitget zijn licentie om als crypto-exchange in Singapore te mogen opereren inmiddels verloren. De exchange had namelijk een nieuwe K-Pop gerelateerde cryptocurrency toegevoegd aan hun platform genaamd Army Coin. Het zou specifiek om de licentie in Singapore gaan, want de exchange heeft laten weten dat zijn licenties in andere rechtsgebieden als Australië, Canada en de Verenigde Staten niet ingetrokken zijn.

Het probleem begon oorspronkelijk op 25 oktober van dit jaar, nadat de crypto-exchange een Tweet deelde over de notering van Army Coin. Het zou misleidende informatie gebruikt hebben als “Deze coin bestaat ten behoeve van BTS” en “De ARMY-coin heeft tot doel voor het leven voor BTS-leden te zorgen”. Dit bleek achteraf echter niet te kloppen.


Schenden van portretrechten

Hiermee zou de exchange echter de portretrechten van de band geschonden hebben. Voor de promotie had de exchange namelijk geen contact gezocht met de agency van de band, en had hiermee geen toestemming gekregen voor het gebruik van hun naam. Het team achter de boyband meldt het volgende:

“We onderzoeken momenteel de juridische overtredingen in deze zaak, inclusief de inbreuk door cryptocurrency op de portretrechten van onze artiesten zonder toestemming van of discussie met het bureau. We zullen juridische stappen ondernemen tegen alle inbreuken en overtredingen.”

Ze voegde hier nog aan toe dat de munt geen banden zou hebben met BTS en drong hierdoor aan bij iedereen die er geld op hadden verloren om contact op te nemen met de politie.

Bitget reageerde enigszins eenvoudig door te zeggen dat zij als handelsplatform de munt niet gemaakt hadden en hierdoor geen verantwoordelijkheid namen. Bitget zelf is opgericht in 2018 en zou inmiddels circa 1.5 miljoen gebruikers hebben. Recent hebben ze een financieringsronde afgerond waardoor ze nu op een waarde van circa $1 miljard geschat zijn. Het is op dit moment nog niet bekend of en wanneer ze hun licentie terug krijgen, of onder welke voorwaarden dit zal gebeuren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten