Nieuws

Bitmain is gewaardeerd op 12 miljard dollar

Bitmain, een van de grootste bedrijven wereldwijd die apparatuur maken speciaal voor het minen van cryptocurrency, is gewaardeerd op 12 miljard Amerikaanse dollar. Dit gebeurde na een nieuwe investeringsronde, volgens het rapport van Caixin.

Wat is Bitmain

Bitmain Technologies is een niet beursgenoteerd bedrijf dat is opgericht in 2013 en zich bezighoudt met het maken en verkopen van cryptocurrency, voornamelijk Bitcoin, mine-apparatuur en zelf ASIC-chips ontwikkelt. Uit eerdere resultaten van februari 2018 is gebleken dat het bedrijf naar verluid tussen de 70% en 80% van alle Bitcoin mine-apparatuur die op de markt zijn heeft verkocht. Hiernaast beheert Bitmain één van de grootste Bitcoin minecentra ter wereld.

Investeringsronde

Volgens het rapport van Caixin heeft Bitmain een bedrag tussen de 300 en 400 miljoen Amerikaanse dollar opgehaald voor het dochterbedrijf van Sequoia Capital genaamd Sequoia China. Dit is een Amerikaanse organisatie die in Singapore is gevestigd en hier onderneemt als investeringsfonds. In een eerdere investeringsronde in september 2017 heeft Bitmain al 50 miljoen Amerikaanse dollar opgehaald bij hetzelfde investeringsfonds.

Eerste openbare aanbieding

Jihan Wu, de (huidige) CEO van Bitmain heeft in juni 2018 al aangegeven dat hij open staat voor plannen om hun eerste openbare aanbieding (IPO) in Hong Kong uit te voeren. Volgens Wu is het openstellen van de eerste IPO in de regio een zeer  geschikt middel om eerdere investeerders in staat te stellen om hun geld te verzilveren bij het bedrijf.

Rivalen

Canaan Creative, één van de belangrijkste concurrenten en rivaal van Bitmain heeft in een eerder gehouden interview in mei 2018 aangegeven dat zij een beursintroductie op de beurs van Hong Kong  willen maken later deze maand. Één van de woordvoersters van het bedrijf zei het volgende: “Wij geven de voorkeur aan een vermelding op een beurs die buiten het Chinese vasteland zit, omdat wij met onze organisatie actief zijn wereldwijd.”