Nieuws, Trending

Bitmain klaagt onbekende hacker aan voor diefstal ter waarde van €4.9 miljoen

Bitmain, de in China gevestigde Bitcoin (BTC) mining-gigant heeft een anonieme hacker aangeklaagd voor de vermeende diefstal van cryptocurrency ter waarde van €4.9 miljoen van de rekening van Bitmain op Binance. Dit blijkt uit een momenteel lopende rechtszaak die bij het Amerikaanse districtshof voor het westelijke district van Washington in Seattle werd ingediend.

Inbreken

Een onbekende hacker genaamd ‘John Doe’ wist in te breken op het Binance-account van Bitmain. Hiermee kon de hacker op een slimme manier de opgeslagen Bitcoins (BTC) gebruiken om de prijs van altcoin Decentraland (MANA) te manipuleren en vervolgens de winst te stelen. Het gaat om een bedrag van $5.5 miljoen, of omgerekend ongeveer €4.9 miljoen. Volgens Bitmain kon de verdachte ongeveer 617 BTC op deze manier stelen. De waarde van de BTC was $8.935 (€7.881) per stuk op het moment dat het document werd ingediend.

MANA-tokens

Als onderdeel van de scam maakte de hacker gebruik van 2 van zijn eigen accounts op Binance en op Bittrex. Hier heeft hij ongeveer 2.3 miljoen MANA-tokens van gekocht die hij vervolgens weer doorverkocht voor echt geld.  Zo rapporteerde ‘John Doe’ naar verluidt inkoopbestellingen van Bitmain’s digitale portefeuilleaanbod om voornamelijk MANA-tokens aan te schaffen. Door een prijs te gebruiken die ver boven de marktwaarde lag, zou de prijs van MANA kunstmatig zijn opgeblazen.

Meerdere transacties

Om alle BTC over te zetten van het account van Bitmain naar de eigen portefeuille van de hacker, heeft deze een aantal transacties in beide richtingen uitgevoerd. Hierdoor heeft de hacker uiteindelijk in een digitale portefeuille op het trading platform van Bittrex de gestolen BTC kunnen ontvangen.