Nieuws, Trending

Bitmain lanceert Crypto Index

De cryptocurrency-mining-gigant Bitmain heeft de Crypto Index gelanceerd. Hierop worden verschillende prijsindexcijfers weergegeven, met als doel om de grootste activa voor zowel institutionele als particuliere beleggers te volgen.

De Crypto Index

De Bitmain Crypto-index (BCI), zoals de nieuwe tool heet, laat in real-time de waarde van de digitale activa’s zien. Deze wordt vervolgens iedere seconde wordt vernieuwd. De index laat de 17 grootste cryptocurrencies per marktkapitalisatie zien.

Meest actieve en grote cryptocurrencies

De index ontwikkeld om institutionele en particuliere beleggers te voorzien van een transparante en tijdige benchmark van de meest actieve en grote cryptocurrencies die er worden verhandeld. Hierbij wordt het volgende gemeld door Bitmain: “De Index is uitsluitend eigendom van Bitmaintech Pte. Ltd. Tevens wordt deze index beheerd door het Bitmain Index Operating Committee (‘BIOC’). Regelmatig zullen zij luisteren naar feedback en wil het de betrokkenheid met externe belanghebbenden vergroten om zo de Index-methodologie zo actueel en representatief mogelijk te houden.”

Beursintroductie

Hiernaast zou Bitmain van plan om een beursintroductie in Hong Kong te gaan houden. Of een dergelijke gebeurtenis ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden is echter nog onduidelijk.