Regulatie Nieuws

Bitmain stopt verzending crypto mining-apparaten naar China

Bitmain, een Chinese fabrikant van crypto-miningapparatuur, is vanaf 11 oktober gedwongen zijn activiteiten in China stop te zetten. Het bedrijf wordt daartoe gedwongen door nieuw beleid in het land.


Crypto-activiteiten worden verplicht stopgezet

Het bedrijf zal dus geen Bitcoin en cryptocurrency-mining apparatuur meer versturen richting China. Dit doet Bitmain vanwege het koolstofneutrale beleid van China. Volgens de aankondiging van Bitmain:

“Vanaf 11 oktober 2021 stopt Antminer met de verzending naar het vasteland van China. Voor klanten op het vasteland van China die producten voor de lange termijn hebben gekocht, zullen onze medewerkers contact met hen opnemen om alternatieve oplossingen te bieden.”

Ondanks deze grote tegenslag zal Bitmain wel doorgaan met het leveren van Antminer cryptomining-installaties aan andere landen. Opvallend is dat Bitmain ook nog gewoon zal leveren aan HongKong en Taiwan. Dit terwijl China daar inmiddels al een grote vinger in de pap heeft.


Crypto-mining met groene energie

In november organiseert het bedrijf de World Digital Mining Summit 2021 in Dubai. Hier zal het de mogelijkheden voor mining met groene energie bespreken. Deze zijn “voornamelijk afgeleid van projecten voor de opwekking van schone energie in Yunnan, Xinjiang” en andere Chinese provincies.

Ondanks China’s recente verbod op crypto-activiteiten, is het Bitcoin netwerk bijna weer volledig herstelt. Dit komt mede doordat Chinese miners en investeerders massaal verhuist zijn naar andere landen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten