Nieuws, Trending

Bitmain zoekt miljoenen van stafleden die rivaliserende miningpool hebben gesticht

Bitmain, de cryptocurrency mining gigant en eigenaar van BTC.com, klaagt de medeoprichters aan van Poolin, de zevende grootste pool, voor het naar verluidt schenden van een niet-concurrentiebeding. Bitmain eist $4,3 miljoen schade van een van hen.


Concurrentiebeding

Volgens Bitmain, hebben de voormalige werknemers die nu in dienst zijn van Poolin, hun concurrentiebeding geschonden. Dit vanwege het feit dat de werknemers niet zelf zijn vertrokken. Bitmain heeft de contracten van de werknemers ongeldig gemaakt, omdat ze niet op tijd hun compensatie hebben betaald waar beide partijen overeengekomen waren.


Bitmain

Bitmain maakt het grootste deel van haar inkomsten vanuit de verkoop van cryptocurrency mining-apparatuur. Hiernaast beheert het bedrijf mining pools die worden gebruikt door miners om beloningen mee te splitsen.

Het bedrijf is hier succesvol mee; in de eerste helft van 2018 wist het bedrijf ruim $43 miljoen binnen te halen met deze service. Ook de mining-apparatuur gaat goed; in dezelfde periode wist het bedrijf hier $2.7 miljard op te halen.


Zes rechtszaken

De rechtbank in Beijing heeft zes rechtzaken lopen omtrent deze gebeurtenis. De drie medeoprichters van Poolin hebben preventief Bitmain aangeklaagd en geprobeerd vrij te komen van het concurrentiebeding.

Bitmain heeft deze echter één voor één gecounterd, waardoor er nu zes rechtszaken lopen. Volgens Bitmain heeft het bedrijf aanzienlijke verliezen geleden vanwege het feit dat deze voormalige werknemers een direct concurrerende pool exploiteren. Hierom zoekt het een schadevergoeding van $4.3 miljoen.