Bitcoin,, Trending

BitMEX CEO: Bitcoin prijs van $20.000 is dichtbij

Bitcoin kan binnenkort zomaar tot de $20.000 dollar kunnen stijgen als gevolg van noodmaatregelen van de Amerikaanse Federal Reserve.


“Bitcoin prijs gaat stijgen tot $20k”

Arthur Hayes, de CEO van de crypto exchange BitMEX, vertelt vandaag in een tweet dat kwantitatieve geldverruiming het vertrouwen in fiat valuta’s verder zal verminderen. Hierdoor verwacht hij dat er veel geld richting de Bitcoin zal stromen.

Uitleg: Kwanitatieve geldverruiming is een vorm van geldschepping van een centrale bank, waarbij er staatsobligaties gekocht worden. Kwantitatieve geldverruiming wordt beschouwd als noodmaatregel om voor prijsstabiliteit te zorgen

De opmerking van Hayes komen 1 dag nadat de Federal Reserve de rente had verlaagd op bepaalde leningen. Meer dan $53 miljard dollar werd op deze manier in 1 dag in de economie gepompt.

“Geldverruiming komt eraan. Als de Federal Reserve dit weer gaat toepassen, maak je dan klaar voor een BTC prijsstijging richting de $20.000 dollar,” schrijft Hayes.

 
bitcoin prijs arthur hayes

De actie van de Federal Reserve is de eerste noodmaatregel sinds het einde van de financiële crisis van 2008. Wat direct ook de gebeurtenis was die leidde tot de oprichting van de Bitcoin. Hoewel we nu nog niet kunnen spreken van een financiële crisis, heeft de Bitcoin koers wel laten zien te profiteren van economische onzekerheid. Zo gek is de voorspelling van Hayes dus niet.


Ook Europa denkt na over noodmaatregel

Niet alleen de Federal Reserve zet noodmaatregelen in. Ook de Europese Centrale Bank (ECB) denkt na over kwantitatieve verruiming.

Volgens verschillende analisten is de stap richting deze noodmaatregel vorige week voltooid. De ECB wil dat de Europese economie het zelfde gedrag blijft voortzetten, wat aanleiding geeft tot het fenomeen ‘kwantitatieve verruiming’.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?