Ethereum
Ethereum

BitMEX CEO: “Institutionele interesse in Ethereum blijft groeien”

In een recent interview deelt BitMEX CEO Alexander Höptner zijn gedachten over institutionele beleggers, die volgens hem nog altijd interesse hebben in crypto en Ethereum. Tijdens de Token2049 conferentie in Singapore op 28 september, zegt hij dat de bearmarkt het proces van institutionele adoptie tot nu toe niet vertraagt.

Anders dan particuliere beleggers

Höptner geeft in zijn verhaal ook het verschil tussen institutionele beleggers en particuliere beleggers aan. Waar het institutionele publiek volgens hem instapt voor de lange termijn, met een duidelijk idee en strategie, is daar bij particulieren geen sprake van. Nog steeds ziet hij particulieren in deze fase van de bearmarkt gedesillusioneerd verkopen, terwijl institutionele partijen nu juist instappen.

“Ik denk dat de institutionele partijen zichzelf klaarmaken om de dienstverlening aan te bieden voor als de particulieren straks terugkomen”, zo zegt Höptner. De BitMEX baas is er ook van overtuigd dat het institutionele publiek Ethereum nog meer ziet zitten na de transitie naar Proof-of-Stake, omdat het in overeenstemming is met Environmental, Social Governance (ESG) politiek die velen voeren.

“Ethereum is een platform om te bouwen”

Volgens Höptner is “Ethereum het ideale platform om dingen op te bouwen” en is de Merge de ideale publieke gebeurtenis om ESG-conforme financiële producten te bouwen. Op dit moment is dat van cruciaal belang voor institutionele beleggers, om aan dat etiket te voldoen. Voor het einde van het jaar ziet Höptner een koers van 3.000 dollar als een reëel doel voor Ethereum.

Nu het netwerk milieuvriendelijk is en grote banken het gebruiken, kan er weleens een mooie periode aankomen voor Ethereum. Over de afgelopen 24 uur handelt Ethereum met een plus van 4,48 procent en voor de afgelopen 7 dagen noteert het een plus van 6,42 procent. Dat is opvallend, gezien de grote S&P 500 aandelenbeurs van de Verenigde Staten over de afgelopen 5 dagen juist een min van 1,67 procent moet opschrijven.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’