Newsbit

Bitcoin

BitMEX CEO voorspelt dat Bitcoin rond 2022 in 5 landen wettig betaalmiddel zal zijn

Bitcoin

Derde wereld landen zullen binnenkort in de voetsporen van El Salvador treden. Volgens de CEO van BitMEX, Alexander Höptner, zullen steeds meer landen namelijk de Bitcoin een wettig betaalmiddel maken.


Bitcoin als wettig betaalmiddel

In een blogpost sprak Höptner zijn steun uit voor El Salvador die Bitcoin in september als wettig betaalmiddel omarmde. Daarnaast voorspelde hij dat meerdere ontwikkelingslanden het voorbeeld spoedig zullen volgen en de Bitcoin ook zullen gaan accepteren:

“Mijn voorspelling is dat we tegen het einde van volgend jaar minstens vijf landen zullen hebben die Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren. Het zullen allemaal ontwikkelingslanden zijn.”

Volgens Höptner zullen ontwikkelingslanden Bitcoin sneller adopteren vanwege drie belangrijke factoren. Dit zijn de groeiende behoefte aan goedkopere en snellere internationale overmakingen, enorme inflatie en politieke problemen.

In tegenstelling tot consumenten in meer ontwikkelde landen, worden mensen in opkomende economieën meer getroffen door problemen met grensoverschrijdende betalingen en inflatie.

De CEO merkte op dat overmakingen in 2020 23% van het bruto binnenlands product van El Salvador uitmaakten. Terwijl de Wereldbank schatte dat lage- en middeninkomenslanden ongeveer 75% van de totale wereldwijde overmakingen ontvangen. Hij voegde eraan toe dat mensen over de hele wereld steeds meer naar Bitcoin kijken als een oplossing om de enorme inflatie te doorstaan. Daarbij verwees hij naar de snelle adoptie van crypto valuta in Turkije met een inflatie van 19,2%.


Crypto wereld verdeeld

Höptner, voormalig CEO van de Duitse beurs Boerse Stuttgart, nam in december 2020 de functie van CEO van BitMEX over,. Hierbij verving hij Arthur Hayes.

Höptner is niet de enige die denkt dat meer landen het voorbeeld van El Salvador zullen volgen bij het adopteren van Bitcoin. Vorige maand voorspelde Cardano oprichter Charles Hoskinson dat veel meer landen crypto zullen gebruiken. De wereldberoemde computerprogrammeur Edward Snowden is ook van mening dat laatkomers spijt kunnen krijgen van hun aarzeling.

Sommige belangrijke figuren in de crypto wereld twijfelde over de crypto adoptie van El Salvador, waaronder president Nayib Bukele. Op vrijdag bekritiseerde Ethereum medeoprichter Vitalik Buterin Bukele’s benadering van het adopteren van Bitcoin. Hij zei dat het dwingen van bedrijven om een specifieke crypto valuta te accepteren in strijd is met de idealen van vrijheid die zo belangrijk zouden zijn voor de crypto wereld.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top