Bitcoin

BitMEX: Coronavirus is grote kans voor Bitcoin

Crypto exchange BitMEX heeft een onderzoek gepubliceerd over de gevolgen van het coronavirus voor de wereldeconomie en de financiële markten. De experts van de exchange zijn van mening dat de onvermijdelijke crisis de inflatie zal ontketenen en de wereldorde voor altijd zal veranderen. Hierdoor wordt de weg geopend voor de massa adoptie van cryptocurrencies.


Het coronavirus gaat veranderingen in de wereld veroorzaken

BitMEX schreef op Twitter, in aankondiging van het rapport, het volgende:

“De reactie op het Coronavirus zal een aanzienlijke verandering in het economische regime betekenen, van monetair beleid tot door de centrale bank gefinancierde fiscale expansie. Uiteindelijk zal er onder dit nieuwe regime één duidelijke winnaar zijn: inflatie”

De onderzoekers vertellen dat de coronavirus uitbraak één van de grootste beurscrashes ooit heeft veroorzaakt. Zelfs de economische crisis van 2009 en de ‘Black Monday’ van 1987 waren niet zo heftig. Bovendien wordt de huidige situatie verergerd door het feit dat vermogensbeheerders en investeerders meer geld hebben verloren dan ooit.

“Het lijdt nu weinig twijfel dat de Coronavirus-crisis van 2020 er financieel gezien één is voor de geschiedenisboeken. Vermogensbeheerders, die meer dan ooit in de crisis zijn beland, zijn wanhopig in de race om Amerikaanse dollars te verkrijgen, waardoor bijna alle activaprijzen naar beneden gaan, van aandelen tot grondstoffen en van niet-overheidsobligaties tot cryptocurrencies. “


Dit is de grootste kans ooit voor Bitcoin

BitMEX is van mening dat maatregelen van beleidsmakers en overheden lang niet voldoende zijn. Bovendien zouden de agressieve stimulans en het accommoderende monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve en andere wereldwijde centrale banken mogelijk problemen gaan veroorzaken. Het wordt nu steeds duidelijker, dit is de laatste grote zet van de centrale bank. Monetair beleid is niet voldoende.

Markten over de hele linie reageerden met grote verliezen, wat een natuurlijke ontwikkeling is vanwege de hoge volatiliteit en onzekerheid. BitMEX is echter van mening dat de crisis uiteindelijk gunstig zal zijn voor cryptocurrencies.

“De Bitcoin koers kan stijgen door de volatiele inflatoire nasleep van de reactie op de crash. Naar onze mening kan zo’n enorme inflatie in de wereldeconomie de grootste kans ooit kunnen zijn die Bitcoin in zijn korte levensduur heeft gezien.”

 

Bitcoin nieuws

Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?