Newsbit

BitMEX heeft mogelijk de e-mails van al haar gebruikers gelekt

De crypto exchange BitMEX heeft per ongeluk de e-mails van al haar gebruikers gelekt doordat ze vergeten zijn de ‘BCC-tag’ te gebruiken in een e-mail lijst.

De fout wordt direct door BitMEX erkend in een officiële verklaring die vandaag op 1 november is gepubliceerd.


“Onvoorstelbaar en incompetent”

De cryptowereld is snel om BitMEX te veroordelen voor de domme fout. Zo tweet Jake Chervinsky dat, het per ongeluk openbaar maken van de e-mail adressen van al haar gebruikers, de meest ‘onvoorstelbaar incompetente manier ooit is.’

BitMEX leden wijzen de exchange erop dat er snel iets gedaan moet worden aan extra beveiliging. BitMEX account houders zijn nu plotseling zeer kwetsbare doelen voor hackers, waarbij alle gegevens dienen als puzzelstukjes voor de dieven.


De reactie van BitMEX

Nadat steeds meer mensen op de hoogte waren van het lek, publiceerde de crypto exchange en verklaring. In dit bericht verklaarde de exchange op de hoogte te zijn van het ongeluk en vertellen ze dat ze alle nodige maatregelen hebben genomen om schade te voorkomen en te meten:

“Ons team heeft onmiddellijk actie ondernomen om het probleem te beheersen en we nemen maatregelen om de omvang van de impact te begrijpen. U kunt er zeker van zijn dat we er alles aan doen om de oorzaak van de fout te achterhalen en dat we contact hebben met alle gebruikers die door het probleem worden getroffen. “


Wijzig je e-mail adres!

Direct nadat het lek aan het licht kwam adviseerde cryptocurrency exchange ‘Binance’ dat alle getroffen BitMEX gebruikers die ook een account bij Binance hebben hun e-mail onmiddellijk te wijzigen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top