Bitcoin

BitMEX ontkent betrokkenheid met Bitcoin Crash naar $3,7k

Crypto exchange BitMEX staat in het middelpunt van de belangstelling na een onverwachte uitval. Deze problemen leiden vandaag tot geruchten over beïnvloeding van de prijs. BTC daalde zelfs vannacht zelfs even tot $3.700.

Volgens een tweet van het bedrijf ontstonden er problemen door de enorme handelsactiviteit die plaatsvond in de avond van 12 maart.


BitMEX offline na enorme handelsactivitieit

Als gevolg van het enorme handelsvolume was de BitMEX exchange ongeveer 25 minuten offline. Even later slaagde ze erin het probleem op te lossen. In de tweet stond:

“Tussen 02:16 en 02:40 UTC op 13 maart 2020 zijn we ons bewust geworden van een hardwareprobleem met onze cloudserviceprovider waardoor BitMEX-verzoeken vertraging opliepen.”

De exchange zag gisteren meer liquidaties dan welke andere dag dan ook, terwijl de totale volumes voor Bitcoin-futures ook records braken.


BitMEX ontkent complot theorie

BitMEX krijgt enorm veel kritiek vanuit de crypto community. Afgezien van de technische betrouwbaarheid die blijkbaar niet overhoudt, suggereert één theorie zelfs dat de exchange heeft bijgedragen aan de enorme dagelijkse verliezen van BTC.

“Theorie van de dag: er was geen BitMEX-hardwareprobleem”, schreef Sam Bankman-Fried, CEO van onderzoeksbureau Alameda.

Voor Bankman-Fried was het de onwil van BitMEX om de marktomstandigheden aan te pakken die de val van Bitcoin versnelden. Nadat het platform offline ging, herstelde Bitcoin, merkte hij op. In een reeks Tweets schreef hij:

“BTC rally zonder de gigantische verkoopmuur van de BitMEX liquidatie”, vatte hij samen.

“En zelfs meer dan dat – BTC rally, dus minder mensen werden geliquideerd ….. Het creëren van een self-fulfilling prophecy. Als we BTC boven $ 5k zouden kunnen krijgen, dan zou het misschien niet meer nodig zijn om te dalen. “

BitMEX reageerde door de beschuldigingen een ‘complottheorie’ te noemen.

“‘Sam, je weet wel beter dan dit soort complottheorie te verzinnen, vooral omdat je actief bent in de cryptowereld en begrijpt wat voor problemen er op grote schaal kunnen optreden,” schreef BitMEX.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC