Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

BitMEX van plan om klimaatneutraal te worden

BitMEX, het cryptocurrency-derivatenhandelsplatform, is van plan om zijn imago te verbeteren. Het handelsplatform kwam afgelopen jaar meerdere malen negatief in het nieuws vanwege verschillende gebeurtenissen. Nu heeft het bedrijf echter laten weten dat het van plan is om klimaatneutraal te worden om zo de koolstofvoetafdruk te minimaliseren.


Donatie voor elke $1 aan blockchain-vergoedingen

In de blogpost van het bedrijf laten zij weten dat er momenteel enorm uiteenlopende opvattingen en nauwkeurigheid van informatie zijn over de klimaatrisico’s van enkele cryptocurrencies. Om deze reden vindt het bedrijf het nu van belang om positieve actie te ondernemen door zelf klimaatneutraal te worden. Op deze manier probeert het bedrijf de koolstofvoetafdruk van cryptocurrencies en de bijbehorende transacties te minimaliseren.

In eerste instantie zal het crypto-derivatenhandelsplatform voor iedere $1 aan blockchain-vergoedingen die door zijn gebruikers betaald worden een bedrag van $0,0026 doneren. Het is op dit moment nog niet zeker welke organisatie deze donaties zal ontvangen: dit moet nog worden bevestigd. Dit is nog niet bevestigd omdat er naar verluidt nog een onderzoek loopt naar mogelijke partners waardoor er simpelweg nog geen uitgebreide details beschikbaar zijn. Toch lijkt de CO2-compensatie niet de enige mogelijkheid:

“CO2-compensatie is zeker niet het enige antwoord op zorgen met betrekking tot de ecologische voetafdruk van cryptovaluta, maar het is zeker een goed begin. De industrie moet meer samenkomen en uitdagingen aangaan die onze positieve bedoelingen op een zijspoor kunnen zetten.”

BitMEX

Goede start gezet maar wellicht meer nodig

Ook staat de hoogte van de compensatie nog niet helemaal vast. Het bedrag dat momenteel op $0,0026 staat is namelijk berekend aan de hand van ruwe cijfers. Het bedrag zal hiermee nog gewijzigd kunnen worden, maar de vraag is of dat ook gebeurt.

BitMEX geeft hiermee aan een goede start te maken, maar wellicht zal de crypto-markt gezamenlijk met een sterker antwoord komen. De gehele cryptovaluta markt heeft namelijk een aanzienlijke koolstofvoetafdruk met het verbruik ervan. Technisch gezien zou het mogelijk zijn om de mechanismen die het stroomverbruik aanzienlijk verhogen te veranderen, dit neemt echter een enorme hoeveelheid werk en fundamentele veranderingen met zich mee. Het is hiermee niet verwacht dat ieder project om zal gaan naar meer energievriendelijkere mechanismen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten