Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

BitMEX wil een van de oudste banken van Duitsland overnemen

BitMEX is van plan één van de oudste banken in Duitsland over te nemen met als doel gereguleerde cryptoproducten in Europa aan te bieden.


BitMEX wil Bankhaus von der Heydt kopen

BXM Operations AG, opgericht door leidinggevenden van crypto exchange BitMEX, heeft vandaag plannen aangekondigd om een 268 jaar oude Duitse bank, genaamd Bankhaus von der Heydt, te kopen.

De overname van de in München gevestigde bank moet nog worden goedgekeurd door de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin) en zal naar verwachting medio 2022 worden afgerond, vertelt BitMEX in een blogpost.

De financiële details van de overeenkomst, die werd ondertekend door de huidige eigenaar van Bankhaus von der Heydt, Dietrich von Boetticher, worden niet bekendgemaakt.

Volgens de aankondiging zal Bankhaus von der Heydt blijven opereren als een op zichzelf staand bedrijf zodra de deal is afgeron. Wel zullen de CEO en CFO van BitMEX, Alexander Höptner en Stephan Lutz, toetreden tot de raad van commissarissen van de bank.

“Duitsland, als de grootste economie van Europa, combineert een innovatieve benadering van digitale activa met sterk regelgevend toezicht – waardoor het een uitstekende markt is voor de uitbreiding van BitMEX in Europa”, zei Stephan Lutz in een voorbereide verklaring.

Bankhaus von der Heydt werd opgericht in 1754 en werd een van de eerste gereguleerde financiële instellingen in Duitsland die digitale activadiensten aanbood.

De bank werkte samen met Bitbond, leverancier van digitale activatechnologie, om in december 2020 een door Euro gesteunde stablecoin op de Stellar-blockchain uit te geven, gevolgd door een samenwerking met Fireblocks in oktober 2021 om haar aanbod uit te breiden naar bankieren, securitisatie en fondsdiensten.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De Europese ambities van BitMEX

Volgens BitMEX zal de overname van Bankhaus von der Heydt het bedrijf helpen bij het “nastreven van het ambitieuze doel om een one-stop-shop voor gereguleerde cryptoproducten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op te zetten.”

De aankondiging van vandaag volgt ook op de lancering van BitMEX Link, een in Zwitserland gevestigd cryptocurrency-makelaarskantoor met spot, gestructureerde producten en over-the-counter (OTC) handel.

“Door de expertise van Bankhaus von der Heydt op het gebied van gereguleerde digitale activa te combineren met de crypto-innovatie en schaal van BitMEX, geloof ik dat we een krachtig bedrijf voor gereguleerde cryptoproducten kunnen creëren in het hart van Europa”, voegde Alexander Höptner eraan toe.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten