Bitpoint gehackt: $32 miljoen aan BTC en Ripple weg

 
 

De Japanse crypto exchange Bitpoint is gehackt. De daders hebben $32 miljoen dollar aan XRP, Bitcoin en andere cryptocurrencies gestolen.


Ze waren gewaarschuwd

In een aankondiging die vandaag naar buiten werd gebracht staat dat Bitpoint ongeveer 3.5 miljard yen ($32 miljoen dollar) verloren heeft tijdens de hack. $23 miljoen dollar was van klanten en ongeveer $9,2 miljoen dollar was van de exchange zelf.

Bloomberg meldt dat het nieuws over de hack het bedrijf hard heeft geraakt. Het moederbedrijf van de exchange genaamd Remixpoint INC heeft vandaag op de beurs 19% van haar waarde verloren. Dit komt door een overvloed van verkooporders.

Naast Bitcoin en XRP zijn er nog vijf andere verschillende cryptocurrencies opgeslagen in getroffen wallets, waaronder Ethereum en Litecoin. De coldwallets zijn niet gehackt volgens de statement van Bitpoint.

Bitpoint heeft een tijd geleden, tijdens een inspectie, al opdracht van de Financial Service Agency gekregen om haar exchange te verbeteren. En de waarschuwing blijkt vandaag dus niet voor niks.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken