Bank in Spain
Exchange

Bitstamp ontvangt licentie van Bank of Spain

De cryptocurrency exchange Bitstamp heeft zijn licentie ontvangen om zijn crypto-diensten te mogen exploiteren in Spanje.

Hiermee breidt de exchange zijn activiteiten uit in weer een Europees land, sinds de in 2011 de Europese markt betraden. Door de goedkeuring van de Bank of Spain mag de lokale dochteronderneming van Bitstamp nu virtuele valutawisseldiensten voor fiat-valuta en bewaarservices voor elektronische wallets aanbieden aan Spaanse gebruikers. Bitstamp is door de goedkeuring nu de 46e aanbieder van virtuele activa met een licentie in Spanje.

Onlangs werd duidelijk dat Spanje niet te streng wou optreden op de crypto-markt. Dit gaat hand in hand met een hoog tempo van crypto-acceptatie in het land. Aan het begin van het jaar werd door de Spaanse toezichthouders een reeks regels geïntroduceerd dat gericht is op advertenties voor crypto-investeringen. Hierbij wordt in Spanje nu geëist dat deze ‘duidelijk, evenwichtig en eerlijk’ zijn.

Crypto wordt goed geaccepteerd in Spanje

Hierna werd duidelijk dat Spanje het op 2 na grootste netwerk was voor crypto-geldautomaten. Alleen de Verenigde Staten en Canada hebben op dit moment meer van deze geldautomaten in het land staan.

Ook heeft het telecombedrijf ‘Telefonica’ uit Madrid gedurende dit jaar betalingen mogelijk gemaakt met diverse crypto’s, waaronder Bitcoin. Dit kan op deze manier betaald worden op zijn online marktplaats genaamd ‘Tu’. Het bedrijf integreerde een crypto-betalingsfunctie van de Spaanse crypto-exchange genaamd ‘Bit2Me’, om crypto te ontvangen in ruil voor hun technische producten.

Bitstamp heeft op zijn beurt over de afgelopen jaren alle nalevingsinspanningen opgevoerd. In april verzocht het gebruikers om de oorsprong van cryptocurrencies die op het platform zijn opgeslagen bij te werken, specifiek voor reguleringsdoeleinden. De crypto-exchange leverde een officiële lijst op met voorbeelden van documenten die fiat-gerelateerde bronnen van rijkdom van gestorte fondsen verduidelijken. Deze omvatte onder andere salaris- en pensioenloonstroken, erfenisdocumenten, loonstroken voor spaargeld, geschenken, etc.

Exchange nieuws

Binance in vergevorderde onderhandelingen om meerderheid in Zuid-Koreaanse beurs Gopax te verkopen
Bitget rapporteert kapitaalinstroom van $700 miljoen en groeiend websiteverkeer in Q2 2024
Goed crypto nieuws? FTX terugbetalingen van $16 miljard starten waarschijnlijk in december
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen