Nieuws, Trending

Bittrex verwijderd Bitcoin Gold voor weigeren van betalen hack schades

Cryptocurrency exchange Bittrex heeft de cryptomunt Bitcoin Gold (BTG) verwijderd van haar platform. Het verwijderen van de munt is een gevolg van het weigeren van het Bitcoin Gold team om de verliezen te dekken van een aantal hacks in mei.

Bittrex vraagt om vergoeding na hack, BTG weigert

Bittrex vroeg ‘The Bitcoin Gold Organization’ om 12372 Bitcoin Gold (BTG) tokens te betalen. De waarde van dit aantal ligt rond de $256.000 dollar. Later werd de vraag gehalveerd tot zo’n 6000 BTG tokens. Toch weigerde het Bitcoin Gold Team om de schadevergoeding te betalen. In een verklaring laat het Bitcoin Gold team weten dat ze weigeren de verliezen van een bedrijf te dekken als ze gehackt worden door eigen beveiligingsfouten. In mei dit jaar werd de crypto exchange aangevallen door hackers. Er werden meerdere crypto exchanges aangevallen en er werd voor miljoenen dollars aan cryptocurrency gestolen. Na een hardfork upgrade van het netwerk is het risico op een hack een stuk kleiner. Het team achter Bitcoin Gold zegt tijdens de dagen van de hacks uitgebreide maatregelen te hebben genomen om Bittrex te helpen en te verdedigen tegen de hacks.

Bitcoin Gold bood een lening aan

Na de hack eiste Bittrex van het BTG team om het verlies te dekken. Volgens het Bitcoin Gold team eiste Bittrex een groot deel van de beschikbare middelen van het BTG project. Het BTG team bood een lening aan om Bittrex te helpen bij het aanpakken van kortetermijn liquiditeitsproblemen. Bittrex weigerde de lening en eiste een vergoeding van het hele bedrag. Het Bitcoin Gold team zegt dat de impact van Bittrex om BTG te schrappen van de exchange niet heel groot zal zijn. Bittrex is de afgelopen maanden namelijk geen grote liquiditeitsverstrekker voor BTG. Bitcoin Gold is op het moment van schrijven de op 28 na grootste cryptocurrency. De Bitcoin Gold koers ligt rond de $21,50 dollar. Dat is een kleine stijging van ongeveer 0,85 procent over een periode van 24 uur.