Exchange Nieuws

Bitvavo getroffen door datalek – Dit is er gebeurd

De grootste Nederlandse crypto beurs, Bitvavo, is getroffen door een datalek. De beurs bevestigd op Twitter dat ze een technisch probleem ondervonden waardoor de persoonlijke gegevens van acht gebruikers werden weergegeven.

Bitvavo laat weten meteen alle nodige stappen te hebben ondernomen om de problemen zo beperkt mogelijk te houden. Dit lijkt vrij goed gelukt aangezien er geen andere gebruikers getroffen zijn en alle fondsen veilig zijn.

Wat is er precies gebeurd?

Bitvavo heeft een paar uur geleden in een blogpost uitleg gegeven over de situatie. Hierin schrijft de beurs dat het volgende is gebeurd:

“Om de gebruikerservaring van Bitvavo te verbeteren, gebruiken we een oplossing genaamd ‘caching’, die kopieën van gegevens in de cloud opslaat voor snellere toegang. Door een verkeerde configuratie van onze cache-oplossing werden de persoonlijke gegevens van acht gebruikers blootgesteld aan gebruikers die zich gedurende 15 minuten bij de app of het web hadden aangemeld.”

Bitvavo heeft de volgende stappen ondernomen om het probleem op te lossen:

  • Binnen die 15 minuten heeft de beurs de cache gewist en opnieuw geconfigureerd.
  • Echter, aangezien de cache gegevens ook lokaal opslaat, duurt het 2 uur voordat de gegevens zijn gewist uit de lokale opslag van de gebruikersapparaten. Daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen om de app te vergrendelen om toegang tot de gebruikersgegevens te voorkomen.
  • Verder heeft de beurs contact opgenomen met de getroffen gebruikers om hen op de hoogte te stellen van het incident en hen de nodige ondersteuning te bieden.
  • Ook heeft Bitvavo relevante autoriteiten, waaronder de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), op de hoogte gebracht van dit incident.

Alle fondsen zijn veilig

Bitvavo schrijft in de blogpost dat het geld van de gebruikers van Bitvavo niet in gevaar is geweest. Bitvavo vertelt dat ze zeer strenge veiligheidsmaatregelen hebben getroffen om het geld va alle klanten veilig op te slaan. Zo bewaart Bitvavo het meeste geld bij zogenaamde ‘Insured Custody Providers’ die gespecialiseerd zijn in het opslaan van digitale activa in een veilige omgeving en zijn verzekerd tot een bedrag van 255 miljoen euro. Verder kunnen gebruikers in aanmerking komen voor een vergoeding van maximaal 100.000 euro mocht iemand ongeoorloofd toegang krijgen tot je Bitvavo account.

Al met al was het even schrikken vandaag. Zeker voor de acht getroffenen. Gelukkig zijn alle fondsen veilig en is er ‘slechts’ sprake geweest van een fout en niet van een hack.

Exchange nieuws

200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen 200 duizend tweets roepen Coinbase op om Luna Classic toe te voegen
Sam Bankman-Fried over de mogelijkheid voor FTX om Celsius over te nemen Sam Bankman-Fried over de mogelijkheid voor FTX om Celsius over te nemen
FTX overweegt Celsius te redden door assets over te nemen FTX overweegt Celsius te redden door assets over te nemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten