Nieuws, Regulatie

Bitwise: Bitcoin nu een gereguleerde markt van omvang

Bitwise Asset Management heeft de SEC van de US opnieuw een presentatie gegeven voor hopelijke goedkeuring van het Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF).


De zorgen van toezichthouders worden weggenomen

In een memorandum, uitgegeven op 17 september, publiceerde de De Securities and Exchange Commission (SEC) de presentatie van Bitwise. Hierin wordt uiteengezet waarom zij van mening is dat de zorgen van de toezichthouders grotendeels zijn weggenomen.


Bitcoin spotmarkt nu efficiënter

De presentatie begon met een samenvatting van hoe de markt zich de afgelopen twee jaar heeft ontwikkeld en verbeterd.

Ten eerste is de spotmarkt efficiënter geworden, met een kleiner verschil tussen de Bitcoin-prijzen in de top 10 van exchanges. Hoewel dit iets minder dan 1% was in december 2017, is het nu verder gedaald tot minder dan 0,1%.


Bitcoin-infrastructuur van institutionele kwaliteit wordt gebouwd

Bovendien ontstaan ​​er veel nieuwe Bitcoin-bewaarservices van institutionele kwaliteit. Deze ontvangen licenties van lokale rechtsgebieden om Bitcoin voor klanten te beheren en op te slaan.

Ondertussen heeft dit jaar recordvolumes behaald op de Bitcoin-futures van de Chicago Mercantile Exchange. Dit suggereert dat de gereguleerde futures-markt nu van aanzienlijke omvang is.


Crypto-industrie voor 95% nepvolumeverslagen

Bitwise merkt ook op dat er verschillende ontwikkelingen zijn geweest. Dit is na aanleiding van eerder in het jaar gepubliceerd onderzoek, waaruit kwam dat 95% van het handelsvolume nep is

Gegevensproviders hebben hierop gereageerd met maatregelen om ervoor te zorgen dat de gerapporteerde gegevens nauwkeuriger waren. Hierna meldden exchanges een volumedaling van meer dan 90%

Gegevenspatronen op bepaalde andere exchanges zijn verschoven om overeen te komen met de patronen in de echte wereld waarvan Bitwise getuige is. Maar over het algemeen is er nu een groter bewustzijn van het bestaan ​​van nepvolume en nemen meer exchanges stappen om deze zorgen aan te pakken.

Over het algemeen blijft de efficiëntie van de Bitcoin- en cryptocurrency-markt toenemen, samen met de volumes in de top 10-exchanges.

Bitwise hoopt dat dit de zorgen van de SEC over zijn Bitcoin ETF-toepassing wegneemt en het volgende maand groen licht geeft. SEC-voorzitter Jay Clayton bevestigde echter onlangs zijn bewering dat meer regelgeving nodig is voordat Bitcoin wordt verhandeld op grote traditionele beurzen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)