SEC
Ethereum, Regulatie

Bitwise: ‘SEC kan Ethereum ETF tot december uitstellen’

Bitwise Chief Investment Officer Matt Hougan verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een Ethereum ETF weleens tot december kan uitstellen. Deze uitspraken van Hougan volgen op de bekendmaking van Bitwise dat zij ook een Ethereum ETF op de markt willen brengen.

Bitwise en zijn Spot Bitcoin ETF

Bitwise lanceerde zijn Spot Bitcoin ETF op 11 januari. Sindsdien wist het enorme successen te boeken en haalde het voor 2 miljard dollar aan assets binnen. Daarmee staat het op plek 5 in de grote ETF-race van Bitcoin.

“De Spot Bitcoin ETFs zijn de snelst groeiende ETFs ooit en zijn dat met een grote voorsprong. Ik geloof dat de snelst groeiende ETF voor deze negen de Nadsaq 100 ETF (QQQM) was, die van nul naar 5 miljard dollar ging in één jaar tijd. Deze ETFs hebben 10 miljard dollar bij elkaar geharkt in minder dan twee maanden”, aldus Hougan.

We moeten alleen niet vergeten dat de Amerikaanse dollar een stuk meer waard was in het jaar waarin de Nasdaq 100 ETF lanceerde. Dat is ook iets waar je rekening mee moet houden als je de twee met elkaar wil vergelijken.

Daarom is het lastig om te zeggen dat de Spot Bitcoin ETFs echt meer succesvol zijn dan de Nasdaq. Als de ETF-stromen het gehele jaar op deze manier doorgaan kunnen we dat misschien zeggen, maar daar is het nu nog te vroeg voor.

Uitstel voor Spot Ethereum ETF?

Hoewel Hougan vertrouwen heeft in de uiteindelijke lancering van een Spot Ethereum ETF, hoeft het volgens hem niet zo slecht te zijn als de ETF pas aan het einde van 2024 op de markt komt.

“Wij denken dat het een natuurlijk pad is dat investeerders al 15 jaar volgen. Ze starten met Bitcoin en willen dan andere dingen kopen. Ik denk dat Ethereum heel aantrekkelijk zal worden. Ik denk dat de Ethereum ETFs meer succesvol zijn als ze over 12 maanden lanceren, dan bij een lancering in mei.

Ik weet dat het raar klinkt, maar ik denk dat TradFi nog bezig is om Bitcoin te begrijpen. Als je ze de tijd geeft om comfortabel te worden met Bitcoin en crypto, dan zijn ze klaar voor het volgende”, aldus Hougan.

Volgens Hougan hoeven we ons dus helemaal geen zorgen te maken over het uitstellen van de Ethereum ETFs en zou het zelfs goed zijn voor de markt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?