Ethereum
Ethereum

Bitwise voorspelt 50% kans op lancering van Spot Ethereum ETF in mei

Analisten voorspellen een 50% kans op goedkeuring van een Spot Ether ETF in mei. Dit vooruitzicht lokt alvast institutionele beleggers, wat de outperformance van Ethereum (+40% dit jaar) ten opzichte van Bitcoin (+33%) mogelijk verklaart. De toenemende interesse op de opties- en futuresmarkt voor Ether bevestigen dit potentiële signaal.

Daarnaast maakte de juridische overwinning van Grayscale in 2023 volgens Bitwise ook de weg voor een Spot Ethereum ETF vrij.

Rechtszaak ETF’s Ethereum: Nodig of niet?

Rasmussen van Bitwise is sceptisch over de noodzaak van een rechtszaak om Ethereum ETF’s goedgekeurd te krijgen. Hij schat de kans op goedkeuring in mei in op 50%, met argumenten voor beide kanten.

“Een rechtszaak is wellicht niet nodig,” aldus Rasmussen. “We zijn nog niet in het stadium dat een aanbieder vandaag de dag naar de rechter kan stappen. Die stap zou pas na een afwijzing genomen kunnen worden.”

Rasmussen wijst op belangrijke ontwikkelingen die de huidige stijging van de cryptomarkt voeden. De Dencun-upgrade in maart op het Ethereum-netwerk zal de transactiekosten fors verlagen, wat nieuwe gebruikers aantrekt en bredere adoptie bevordert.

Naast Ethereum is Bitwise ook bullish over Bitcoin.

Bitcoin koers van 88.000 dollar in aantocht?

Ook voorspelt Bitwise een behoorlijke stijging van de Bitcoin koers voor de komende periode. Na de lancering in januari heeft de Bitwise ETF nu al meer dan een miljard dollar aan kapitaal aangetrokken, meldt Rasmussen. De totale instroom in de Bitcoin Spot ETF-markt bedraagt zelfs meer dan 15 miljard dollar.

“Dat is allemaal koopdruk op de onderliggende spot-activa,” zei hij. “En wanneer we zo’n vraagschok op de markt hebben, denk ik dat het geen verrassing is dat we de prijs van Bitcoin hebben zien stijgen na de lancering van die ETF’s.”

Rasmussen voorspelt dat Bitcoin zijn vorige recordhoogte van $69.000 met 10-15% zal overtreffen, en mogelijk zelfs $88.000 zal bereiken tegen het einde van het jaar.

Deze voorspelling is in lijn met die van Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise. Hij verwacht dat Bitcoin dit jaar de $80.000 zal overschrijden, dankzij de populariteit van ETF’s en de naderende Bitcoin-halvering.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist slaat alarm: Bitcoin koers toont Gigantisch signaal van zwakte
Cruciale week voor Bitcoin is begonnen
Bitcoin whale brengt na 10 jaar $61 miljoen aan BTC in beweging
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?