Nieuws

BlackBerry onthult Blockchain-partnerschap ter ondersteuning van medisch onderzoek

Softwarebedrijf BlackBerry, bekend van de gelijknamige mobiele telefoons, heeft laten weten dat het een nieuw blockchain-platform ondersteund dat is bedoeld om medische gegevens op te slaan en te delen.

Eigen Netwerk

In het persbericht heeft Blackberry medegedeeld dat het zijn gecertificeerde netwerk operatie centrum (NOC) gaat gebruiken om het digitale grootboek te ondersteunen. Dit netwerk wordt specifiek gebruikt om de gegevens van patiënten, laboratoria en monitors veilig op te slaan. Het NOC wordt verantwoordelijk voor het creëren van een super veilig ecosysteem dat wereldwijd actief is. Hierbij wordt opgemerkt dat gegevens kunnen worden ingevoerd door biometrische apparaten automatisch van Internet-of-Things (IoT), evenals handmatig door personen.

Anoniem delen van gegevens

Gegevens kunnen via het platform anoniem worden gedeeld met onderzoekers. Blackberry’s eerste klant is de Wereldwijde commissie om de diagnostische odyssee voor kinderen met een zeldzame ziekte te beëindigen. Dit is een organisatie die zich inzet om bij kinderen snel een diagnose voor zeldzame ziekten te stellen.

Shire

Ook Shire houdt zich bezig met zeldzame ziektes. Volgens de mede-voorzitter van Shite zal de blockchain-technologie de wereldwijde commissie helpen om tot oplossingen te komen en uitvoerbare analyses te doen.

Steeds meer smartphone-ontwikkelaars

Door in de crypto-wereld te stappen sluit BlackBerry zich aan bij een aantal andere traditionele smartphone-ontwikkelaars, waaronder Nokia en HTC. Het doel van het project is om gebruikers in staat te stellen real-time datastromen te kopen en verkopen via slimme contracten via Ethereum. Voor deze transacties introduceerden Blackberry een token, de DATACoin.