Blackrock
Bitcoin

BlackRock bezit meer Bitcoin dan MicroStrategy

Het grote BlackRock kreeg het op 11 januari voor elkaar om zijn Spot Bitcoin ETF te lanceren. Waar de Bitcoin koers in eerste instantie een tik omlaag kreeg, bleken de ETFs in de weken daarna een gigantisch succes. Zodanig dat BlackRock er binnen twee maanden in slaagde om meer Bitcoin te verzamelen dan MicroStrategy.

MicroStrategy koopt sinds augustus 2020 Bitcoin en wist tot op heden 193.000 Bitcoin bij elkaar te halen. Daar gaat BlackRock nu al overheen.

13,5 miljard dollar aan Bitcoin

BlackRock kocht tot nu toe 197.943 Bitcoin voor zijn investeerders. Tegen de huidige koersen gaat dat om ongeveer 13,5 miljard dollar aan Bitcoin. Voor dat enorme aantal had het “slechts” 40 handelssessies nodig. In de weekenden (en soms doordeweeks) is de beurs immers gesloten.

MicroStrategy kreeg het voor elkaar om sinds augustus 2020 193.000 Bitcoin te verzamelen. Het grote verschil is dat zij die Bitcoin natuurlijk voor zichzelf kopen, wat het een prestatie op zich maakt.

Los van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) houden de Spot Bitcoin ETFs nu voor 28 miljard dollar aan Bitcoin aan. Die institutionele vloedgolf aan kapitaal zorgt ervoor dat de koers een gigantische opwaartse druk kent en om die reden werd uiteraard ook het niveau van 70.000 dollar doorbroken.

Afgelopen vrijdag zorgden de Spot Bitcoin ETFs voor een netto-instroom van 223 miljoen dollar aan kapitaal.

MicroStrategy gaat als de brandweer

Overigens zullen ze er bij MicroStrategy niet om treuren dat BlackRock erin geslaagd is om ze in te halen. Dat betekent immers alleen maar dat hun Bitcoin daar ook van profiteren. Het aandeel van MicroStrategy is over het afgelopen jaar met ruim 600 procent gestegen.

Veel investeerders zien MicroStrategy als een manier om met een hefboom in Bitcoin te investeren. MicroStrategy gebruikt immers geleend geld om extra Bitcoin te kopen.

Afgelopen week slaagde het bedrijf er nog in om 700 miljoen dollar uit de kapitaalmarkt op te halen, om daar vervolgens weer mee in Bitcoin te investeren.

Wat dat betreft zal MicroStrategy alleen maar hopen dat BlackRock de komende periode een voorsprong weet op te bouwen die zij nooit meer zullen inhalen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten