Blackrock
Blockchain

BlackRock CEO: “FTX Token veroorzaakte problemen, maar blockchain technologie blijft revolutionair”

BlackRock staat bekend als de grootste vermogensbeheerder ter wereld en zijn CEO Larry Fink is uiterst complimenteus over blockchain technologie. Fink gelooft dat het falen van FTX te wijten is aan de creatie van de FTX Token (FTT). Die was namelijk gecentraliseerd en dat staat haaks op de fundamenten van crypto.

Technologie is revolutionair

In principe staat Fink niet bekend als een groot liefhebber van Bitcoin of blockchain technologie. Het lijkt er echter op dat hier verandering in is gekomen. De CEO van de fondsbeheerder die 8 biljoen dollar beheert, was tijdens de New York Times’ 2022 Dealbook Summit van 30 november positief over crypto.

Fink gelooft zelfs dat crypto en de blockchain technologie die daaraan ten grondslag ligt revolutionair is. Al is de CEO van BlackRock sceptisch over de zogenaamde beurstokens als Binance Coin en Cronos. Twee tokens die samen goed zijn voor een market cap van 57 miljard dollar. “De meeste van deze bedrijven zullen er over een paar jaar niet meer zijn”, aldus Fink.

Van ETFs naar tokenisatie

In een interview met New York Times journalist Andrew Sorkin, geeft Fink aan dat Exchange Traded Funds (ETFs) volgens hem de vorige evolutie voor de investeringswereld waren. Als je het aan Fink vraagt is tokenisatie de volgende evolutie. “Ik geloof dat de volgende generatie voor de markten, de volgende generatie voor effecten, het tokeniseren van effecten zal zijn”, zo sprak een optimistische Fink.

Volgens Fink is dit de toekomst, omdat het op deze manier mogelijk is om effecten direct van verkoper op koper over te maken. In het huidige systeem kan dat lang duren en is het bovendien kostbaar, omdat de aandelen in kwestie officieel langs enkele partijen moeten. “Denk aan het onmiddellijke settelen van obligaties en aandelen, geen tussenpersonen, we gaan de kosten dramatisch omlaag brengen”, zo legt Fink uit.

Fink gaf tijdens het evenement toe dat BlackRock ook 24 miljoen dollar in FTX investeerde, maar hij weigerde te speculeren over de beperkte mate van due diligence die BlackRock en anderen voor die investering deden. BlackRock is sinds 2020 actief binnen de crypto-wereld.

Blockchain nieuws

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen