Blackrock
Bitcoin

BlackRock haalt Grayscale in als grootste Bitcoin-ETF-aanbieder in de VS

‘s Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock mag zichzelf sinds gisteren met trots de grootste Bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF) uitgever van de Verenigde Staten noemen.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar crypto-vermogensbeheerder Grayscale, dat bij de lancering al een immense hoeveelheid aan Bitcoins vasthield, is nu officieel ingehaald door de Wall Street-gigant.

BlackRock de nieuwe Bitcoin ETF-koning

Het was al geruime tijd niet meer de vraag of BlackRock’s IBIT-fonds meer Bitcoins zou bemachtigen dan Grayscale’s GBTC, maar wanneer dit zou gebeuren.

Grayscale hield op 11 januari, toen het werd geconverteerd van een gesloten trustfonds naar een spot ETF, een totaal van bijna 620.000 Bitcoins vast als onderpand voor zijn GBTC-fonds. 

BlackRock’s IBIT-fonds werd toen pas in het leven geroepen en begon logischerwijs met 0 Bitcoins. 

Grayscale’s relatief hoge vergoedingen in verhouding tot de concurrentie (1,5% versus het gemiddelde van 0,30%) heeft tot een hardnekkige kapitaalvlucht geleid. Tot 3 mei onttrokken investeerders iedere handelsdag meer geld uit het fonds dan dat er binnen stroomde. In totaal is GBTC sinds de ETF-lancering met meer dan 330.000 Bitcoins gekrompen. 

BlackRock’s Bitcoin ETF is juist een enorm succes. Het IBIT-fonds kwam direct binnen als de best presterende ‘nieuwkomer’ en heeft inmiddels een ruime voorsprong opgebouwd ten aanzien van de nummer twee Fidelity. 

Bijna iedere dag handelsdag is het IBIT-fonds nog gegroeid. Bovendien verwelkomt het vaak ook nog eens enorme hoeveelheden kapitaal, oplopend tot wel honderden miljoenen dollars.

De contrasterende geldstromen hebben ertoe geleid dat BlackRock Grayscale van de troon heeft gestoten. Het totale bezit van BlackRock komt sinds gisteren uit op 288.670 Bitcoins. Hiermee is Grayscale nipt ingehaald, zoals opgemerkt door HODL15Capital op socialmediaplatform X.

BTC ETF’s behouden positieve momentum

De Amerikaanse Bitcoin spot beursfondsen hebben gisteren voor de elfde achtereenvolgende handelsdag een gezamenlijke netto-instroom gezien, zo blijkt uit data van Farside Investors.

Met een nipte instroom van 45 miljoen dollar was het de slechtste handelsdag binnen de huidige positieve reeks. De Bitcoin koers heeft de afgelopen dagen echter ook minder goed gepresteerd, en dus is het zeer positief dat de fondsen hun positieve momentum alsnog vast weten te houden.

GBTC beleefde gisteren zijn slechtste handelsdag sinds 1 mei met een netto-uitstroom van 105,2 miljoen dollar. Tegelijkertijd blonk BlackRock uit door 102,5 miljoen dollar te verwelkomen; een stuk meer dan de rest van de fondsen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?