Blackrock
Ethereum

BlackRock werkt samen met Coinbase voor Tokenized Investeringsfonds

BlackRock is bezig om een digitaal investeringsfonds op te zetten op de blockchain van Ethereum en daarvoor werkt het samen met Coinbase. Het gaat om BUIDL waarmee BlackRock rente op de Amerikaanse dollar wil aanbieden via tokenisatie.

Het aandeel van Coinbase zal ongetwijfeld profiteren van het nieuws dat ze ook op dit vlak zullen samenwerken met BlackRock.

BlackRock duikt in de wereld van tokens

BlackRock onthulde BUIDl op woensdag en wil het daarmee voor gekwalificeerde investeerders mogelijk maken om rente te verdienen op hun Amerikaanse dollars via de blockchain.

Eerder kwamen mensen al een transactie van 100 miljoen dollar op het spoor, die nu dus gekoppeld kan worden aan het BUIDL-fonds van BlackRock.

“Dit is de nieuwste stap voorwaarts met betrekking tot onze strategie voor digitale assets. We zijn gefocust op het ontwikkeling van oplossingen voor digitale assets die echte problemen oplossen voor onze klanten”, aldus Robert Mitchnick van BlackRock Digital Assets.

Tokenisatie lijkt een centraal thema te zijn voor BlackRock op dit moment. Het lanceerde eerder de Spot Bitcoin ETF, maar daar blijft het dus niet bij voor de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Veel partijen helpen met BUIDL

Voor de lancering van BUIDL leunt BlackRock op vele grote partijen binnen de industrie. Onder andere Anchorage Digital Bank NA, BitGo, Coinbase en Fireblocks doen mee aan het feestje.

De markt reageerde meteen positief op dit nieuwe initiatief van BlackRock. Het aandeel schoot op woensdag met 10 procent omhoog, waardoor het aandeel in totaal met 48 procent is gestegen deze maand.

Die stijging laat zien dat de markt enorm veel vertrouwen heeft in de strategische samenwerking tussen Coinbase en BlackRock.

“Deze samenwerking laat onze toewijding zien om institutionele spelers aan crypto te verbinden en laat ons vermogen zien om de noodzakelijke technologie en producten aan te bieden om de snelgroeiende sector voor tokenisatie te steunen”, aldus Coinbase Institutional.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC