Blackrock
Ethereum

BlackRock ziet slechts ‘een klein beetje’ vraag naar Ethereum ETF

Robert Mitchnick, het hoofd van de afdeling digitale assets bij BlackRock, ziet slechts “een klein beetje” vraag naar Ethereum onder zijn klanten. Wat dat betreft is het nog maar de vraag in hoeverre de Spot Ethereum ETFs, waar de verwachtingen enorm voor zijn, qua prestaties in de buurt komen bij die van Bitcoin.

“Voor onze klanten kan ik zeggen dat Bitcoin de absolute nummer één focus is en Ethereum een beetje”, zo vertelde hij vrijdag tijdens de Bitcoin Investor Day conferentie in New York.

Weinig vraag naar andere munten

Wat andere munten betreft is er gewoonweg weinig vraag. Waar het bij Ethereum om “een beetje” gaat, zegt hij dat het voor andere munten “heel, heel weinig” is.

Iemand stelde Mitchnick nog de vraag of BlackRock nadenkt over de lancering van een dogwifhat (WIF) ETF. Het antwoord op die vraag was tekenend. Mitchnick had geen flauw idee van het bestaan van dogwifhat, wat aangeeft dat ze bij BlackRock niet kijken naar memecoins en de focus vrijwel volledig op Bitcoin hebben.

“Dat is niet waar we ons op richten”, zo vertelde hij duidelijk tijdens de conferentie.

Bitcoin levert de grootste vermogensbeheerder duidelijk het succes op waar ze op hoopten. In korte tijd haalde het fonds voor meer dan 15 miljard dollar aan Bitcoin op uit de markt. Wat dat betreft is het logisch, zeker als er onder klanten weinig vraag naar is, dat ze zich niet gaan wagen aan andere munten.

Waarom kwam BlackRock met een Spot Bitcoin ETF?

De reden voor het lanceren van een Spot Bitcoin ETF is simpel. Mitchnick vertelde vrijdag dat klanten bleven vragen naar de mogelijkheid om op die manier in Bitcoin te investeren. Waarschijnlijk kon BlackRock dat simpelweg niet langer weigeren.

Ze zullen geen spijt hebben van die beslissing, want de Spot Bitcoin ETF van de grootste vermogensbeheerder mag zich één van de meest succesvolle ETF-lanceringen ooit noemen.

Volgens Mitchnick waren klanten van BlackRock zelfs “gefrustreerd” over de beperkte mogelijkheden om toegang te krijgen tot Bitcoin. Voorheen moesten ze immers naar beursplatformen waar de gemiddelde BlackRock-investeerder misschien weinig vertrouwen in heeft.

Ergens is dat logisch, als je kijkt naar de grote hoeveelheid beurzen die door de jaren heen aan hun einde kwamen; met FTX natuurlijk als het lichtende voorbeeld in november 2022.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving