Blockchain Nieuws

Blockchain.com breidt uit in Latijns-Amerika door SeSocio over te nemen

De populaire crypto-wallet en dataservice Blockchain.com heeft het cryptobedrijf SeSocio overgenomen. Hiermee wil het zijn aanwezigheid in Latijns-Amerika uitbreiden. Het is niet bekend wat voor bedrag geboeid is met de deal.


Fusering beide bedrijven

Momenteel is SeSocio al één van de grootste investeringsplatforms in Latijns-Amerika. Door nu met Blockchain.com te fuseren, wil het bedrijf zijn capaciteit vergroten om nog verder op te kunnen schalen. Het bedrijf maakte de fusie bekend via een blogpost op hun eigen website. SeSocio zit gevestigd in Argentinië.

Door de fusering zullen 0 van de in totaal 100 werknemers van SeSocio ontslagen worden. Ze zullen zich bij het team van Blockchain.com voegen, waardoor hun wereldwijde personeelsbestand tot op 400 stijgt.


Leveren van financiële diensten

De bedrijven willen zich gezamenlijk gaan richten op het leveren van crypto gerelateerde financiële diensten aan mensen die niet bij een bank zijn aangesloten. Dit zal niet specifiek voor Argentinië zijn, maar ook voor de andere landen waarin Blockchain.com actief is. Dit is onder andere Brazilië, Chili, Colombia en Mexico.

Alhoewel niet specifiek bekend is gemaakt wat voor een bedrag geboeid is met de deal, zou het volgens de aankondiging van SeSocio gaan om de “grootste acquisitie” van Blockchain.com tot op heden.


Enorme kans om te groeien

Via SeSocio kunnen gebruikers hun investeringen, inclusief cryptocurrencies, kopen, vasthouden en beheren. Inmiddels worden er meer dan 45 crypto’s ondersteund op het platform, wat mogelijk in de toekomst nog verder uitgebreid wordt.

Volgens de CEO van Blockchain.com, Peter Smith, biedt Latijns-Amerika een enorme kans in termen van groeimogelijkheden in het aankomende decennium. Hij zegt hierover het volgende:

“Miljoenen hebben de inflatie al op zijn slechtst gezien, nieuwe valuta’s komen uit het niets tevoorschijn en hebben politieke instabiliteit ervaren, waardoor een gunstige omgeving voor crypto is ontstaan.”

Blockchain.com heeft over de jaren heen al meerdere bedrijven overgenomen. Zo heeft het bijvoorbeeld eerder dit jaar nog het AI-bedrijf AiX overgenomen. Door deze nieuwe overname zet het zijn wereldwijde expansieambities voort. Blockchain.com is dan ook inmiddels gegroeid tot één van de grootste spelers binnen de wereldwijde crypto-industrie en is gewaardeerd op meer dan $5 miljard. Het is nog onbekend wat de volgende stap van het bedrijfprecies zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten