Exchange

Blockchain.com haalt $120 miljoen op in financieringsronde

De Bitcoin-wallet en exchange genaamd Blockchain.com heeft $120 miljoen opgehaald in een investeringsronde.


Blockchain.com haalt $120 miljoen op

Bitcoin-wallet en dataprovider Blockchain.com heeft $120 miljoen opgehaald in een strategische financieringsronde bij grote investeringsmaatschappijen. Zo hebben Moore Strategic Ventures, hedgefund-beheerder Kyle Bass en durfkapitaalbedrijven Access Industries en Lightspeed Ventures geïnvesteerd.

Blockchain.com is een in Londen gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van een crypto-wallet. Het was voorheen bekend als Blockchain.info en beweert dat 28% van alle Bitcoin-transacties sinds 2012 via zijn wallets heeft plaatsgevonden.

“Wat ik het mooist vind om te zien op dit moment is het immense optimisme over cryptocurrency van serieuze, institutionele investeerders”, zei Peter Smith, CEO van Blockchain.com. Hij voegde eraan toe:

“In feite wordt de huidige bull run gedomineerd door verhalen van Fortune 500-bedrijven, investeringsfondsen , en instellingen die de netto-instroom in crypto stimuleren. “

Smith voegde eraan toe dat de fondsenwerving een verder bewijs is dat instellingen hun investeringsstrategie goed bekijken. Daarnaast was het volgens hem ook bewijs dat instellingen meer aandacht besteden aan de Bitcoin-wereld. Hij legde uit dat de institutionele marktactiviteiten van Blockchain.com snel groeien en nu de bedrijfskosten van het hele bedrijf dekt.