Exchange

Blockchain.com lanceert crypto leenservice voor instituties

Het cryptocurrency-platform Blockchain.com heeft aangekondigd dat haar cryptocurrency-leenbedrijf eraan zit te komen. Er is maandenlang gewerkt om deze service, die voornamelijk voor instituties bedoeld is, mogelijk te maken.


Pilot-periode

Het platform heeft een pilot-periode gelanceerd voor een aantal klanten. Deze test is inmiddels met succes voltooid. In de aankondiging staat dat institutionele klanten van het platform voor meer dan $1.6 miljard hebben geleend, verhandeld, of geleend in cryptocurrencies. In totaal is de leningschuld van deze maand circa $120 miljoen.


Instituties evolueren snel

Volgens het leenplatform evolueren de behoeftes van instituten enorm snel. Hierdoor zijn zij de ‘standaard’ leenovereenkomsten eigenlijk al ontgroeid. Het gevolg hiervan is dat zij een partner nodig hebben die op grote schaal kan meedenken en kan lenen. Deze partner moet tevens bereid zijn om overeenkomsten aan te passen waarbij het risico in dit geval belangrijker is dan de mogelijke omzet.


Blockchain.com

Blockchain.com is in 2011 opgericht met als doel om gebruikers te helpen. Hierdoor is het ook één van de oudste bedrijven in de cryptocurrency-wereld als het gaat om gebruik van een Bitcoin (BTC)-wallet.