Mainstream Blockchain Gaming
Blockchain

Blockchain-gaming blijft onbekend terrein voor mainstream gamers

Blockchain-games zoals Axie Infinity, Gods Unchained, Star Atlas, Decentraland en The Sandbox blijven populair binnen de blockchain-gemeenschap, maar hun invloed op de reguliere gaming-gemeenschap is nog steeds beperkt. Dit blijkt uit een recente peiling uitgevoerd door OnePoll namens Unstoppable Games.

Iets meer dan de helft niet helemaal bekend met blockchain-gaming

Uit de peiling onder 2.000 volwassenen blijkt dat 52% van de respondenten helemaal niet bekend is met blockchain-gaming. Bovendien heeft 32% wel gehoord van blockchain-games, maar heeft er nog nooit een gespeeld.

De peiling onthulde ook zorgen over in-game aankopen en downloadbare content (DLC). 63% van de respondenten is van mening dat klanten restituties moeten krijgen voor in-game aankopen en DLC die verloren gaat door het sluiten van game-studio’s en servers. Daarnaast vindt 34% dat de beslissing om gameservers te sluiten door de gaminggemeenschap zelf genomen moet worden.

Blockchain-gaming en online Metaverses bieden een mogelijke oplossing voor het verlies van in-game assets door deze items te koppelen aan non-fungible tokens (NFT’s). Hierdoor kunnen gamers hun in-game items, personages en andere digitale assets doorverkopen, wat normaal gesproken niet mogelijk zou zijn.

Gamers kwetsbaar voor enkele beslissingen van studio’s

Het huidige, sterk gecentraliseerde karakter van de game-industrie en de toenemende afhankelijkheid van digitaal gedownloade of gestreamde games, maakt gamers kwetsbaar voor beslissingen van studio’s en uitgevers die regelmatig games uit online winkels halen en servers afsluiten.

Daarnaast biedt de game-industrie weinig mogelijkheden voor gamers om geld te verdienen. Zelfs als ze hun in-game assets zouden kunnen doorverkopen, is het zeldzaam dat spelers hier tastbare inkomsten uit genereren, behalve in enkele gevallen in de e-sport.

Axie Infinity is blockchain-game voorbeeld

Axie Infinity, een op NFT gebaseerd blockchain-spel, is een voorbeeld van hoe blockchain-technologie in-game assets en spelerseconomieën kan benutten. In 2021 genereerde Axie Infinity een omzet van $1,3 miljard en bood het belangrijke inkomstenbronnen voor gamers in ontwikkelingslanden, sommigen verdienden tot $1.300 per maand door het spel te spelen.

Axie Infinity toont aan hoe blockchain in-game assets en robuuste spelerseconomieën kan benutten om waarde te ontsluiten via wederverkoopmarkten voor in-game items en tegelijkertijd spelers een bron van inkomsten te bieden.